2018 december 11., kedd
A kép illusztráció - Mathias Corvinus Collegium

Féléves politikai képzés indul Erdélyben

Share

Erdélyi Politikai Iskola címmel indít képzést a Mathias Corvinus Collegium (MCC) együttműködésben a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) és a Magyar Ifjúsági Értekezlettel (MIÉRT). Az ingyenes oktatási program célja, hogy gyakorlatias politikai tudással lásson el olyan érdeklődő fiatalokat, akik hosszú távon saját közösségük alakítói és véleményformálói kívánnak lenni. A képzésre október 23-án éjfélig várják a jelentkezőket.

A féléves, ingyenes képzés során a fiatalok betekintést nyerhetnek a politikai intézmények, pártok működésébe, a közösségépítés folyamatába, valamint vezetői készségeiket tárgyalástechnikai, retorikai és prezentációs tréningeken fejleszthetik.

„Az MCC számára nagy öröm, hogy – együttműködésben az RMDSZ-szel és a MIÉRT-tel – megvalósíthat egy ilyen jelentőségű projektet, hiszen a rendszerváltozás óta sokszor felmerült az igény egy politikai téren hiánypótló képzésre Erdélyben. A program kiváló lehetőséget nyújt olyan fiatalok számára, akik felelősséget éreznek az erdélyi magyarságért és véleményformálóként alakítani szeretnék közösségük sorsát. A képzés során jobban megérthetik a különböző politikai folyamatokat, a szervezetfejlesztést, a kampányok lebonyolítását és kommunikációs stratégiákat is elsajátíthatnak. Különösen azok számára javasoljuk a részvételt, akik politikusi karriert kívánnak befutni” – mondta Szalai Zoltán, az MCC ügyvezető igazgatója.

Ezt kínálja a fél éves képzés

Az elsősorban kiscsoportos munkára épülő képzés tematikája négy pilléren alapul: politikai menedzsment (pártok működtetése, kommunikációs rendszerek és kampányok, közvélemény-kutatási módszertan, általános menedzsment, közkapcsolati és közösségi gazdálkodási kérdések megvitatása), különböző készségfejlesztő tréningek, valamint hazai és külföldi gyakorló politikusokkal folytatott háttérbeszélgetések. Továbbá a programban hangsúlyos szerepet kap az e-learning alapú oktatás is, amelynek során a résztvevők elmélyíthetik korábban szerzett tudásukat.

A képzésben többek között olyan előadók vesznek részt, mint David Venter, Nelson Mandela volt kommunikációs főtanácsadója; Malcolm Gillies, a London Metropolitan Egyetem egykori rektora; Richard Hamilton, a brit KPMG korábbi vállalati ügyekért felelős igazgatója; valamint Gulyás Gergely alkotmányjogász, a Fidesz frakcióvezetője és Orbán Balázs, a Századvég kutatási igazgatója, a Migrációkutató Intézet főigazgatója.

Budapest a képzés harmadik helyszíne

A négy hétvégéből álló, egyenként háromnapos képzés Kolozsvárott indul november 3-án, majd Bukarestben és Budapesten folytatódik januárban és márciusban, végül Kolozsvárott zárul májusban. A program szervezői hangsúlyozzák, hogy a budapesti képzési alkalomra előreláthatólag buszos, a bukarestire repülős utazást fognak biztosítani a résztvevők számára.

A képzésre október 23-án éjfélig lehet jelentkezni a szervező intézmények honlapján keresztül az Erdélyi Politikai Iskoláról szóló kiírásban megfogalmazottak szerint, valamint a transpolschool@gmail.com email címen. Az előzetes felvételi követelményeknek megfelelt és kiválasztott legjobb 40 pályázó várhatóan október végén egy előre egyeztetett videó interjún vesz részt. Ez alapján kerül kiválasztásra a program végleges 20 résztvevője.

A programot támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Polgári Magyarországért Alapítvány és a Konrad Adenauer Stiftung.

Forrás: hirado.hu / MTI

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

A Rákóczi Szövetség ösztöndíjjal támogatja a magyar beiskolázást

A szeptemberi iskolakezdést követően 350 helyszínen 8000 határon túli, gyermekét magyar iskolába írató családnak fejezi …

Egy hozzászólás van

  1. Dipl.Ing.TiboAr Gutay

    Nagyon helyes, mert tájékozott választóka van szükség.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.