2018 május 22., kedd
Rendőrök viszik kezükben a Ligetvédők nevű civil mozgalom egyik aktivistáját, miután a férfi felmászott a Közlekedési Múzeum kéményére a helyszínen zajló építkezésnél tartott demonstráció során 2016. június 28-án (MTI/Balogh Zoltán)

Feloszlatták a Ligetvédők több hónapja tartó demonstrációját

Share

Feloszlatta a rendőrség a Ligetvédők több hónapja tartó demonstrációját a fővárosban. A Városligetből péntekre a sátrakat is elvitték – erősítette meg a rendőrség pénteken az MTI-nek.

Tavaly márciusban indult a Városliget átépítését magában foglaló Liget Budapest beruházás, amely ellen csaknem a kezdete óta tiltakozik a Ligetvédő közösség. Tagjaik egy része a helyszínen táborozott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság cáfolja a Népszava azon állítását, miszerint „ A rendőrség tétlenül figyelte, ahogy kopasz biztonsági őrök több engedetlen ligetvédőt a földre tepertek, megütöttek, volt, akit fojtogattak. „

Ezzel szemben tény, hogy a rendőrségre 2017. május 18-án 8 óra 37 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a Városligetben folyamatban lévő építési munkálatokat demonstrálók akadályozzák.

A rendőrség három emberrel szemben garázdaság miatt indított büntetőeljárást, két emberrel szemben pedig szabálysértési eljárást kezdeményezett.

A BRFK pénteken az MTI-vel azt közölte: a területre 2016. december 13-án bejelentett demonstráció a gyülekezési törvénybe ütközött. Ezért azt a rendőrség 2017. május 18-án 10 óra 30 perckor feloszlatta.

A rendezvény feloszlatását követően a rendőrség biztosította a sátrak elszállításának lehetőségét, azonban a demonstráció résztvevői ezzel nem éltek, ezért azokat a terület őrzéséért felelős biztonsági szolgálat őrizte. A sátrak tulajdonosai az éjszaka folyamán megjelentek a helyszínen és a sátrakat elszállították – tették hozzá.

MTI / police.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Válság válság hátán

Az ellenzéki pártok a DK-t leszámítva tartalmi kérdések helyett újból a belső konfliktusokra koncentrálnak – …

3 hozzászólás

  1. Dávid Szaniszla

    Ennél okosabbat nem is tehettek volna. Éppen ideje, hogy 1 év után tettek valamit a demonstrálók ellen. Demokrácia ide, vagy oda, ennek jegyében azért mindent igazán nem tehetnek. Menjenek haza, s árulkodjanak Soros bácsinál, hogy nahát mit tettek velük. Szegények mindjárt sírva fakadok!

  2. Dékány Ilona

    MIÉRT IS KELLETT EDDIG VÁRNI ? A demokrácia mindent kibír ? Vagy arról van szó ,hogy nekem van demokráciám , neked pedig nincs !!!A külföldi ” zsidó sajtó” így is , meg úgyis lefasisztázza –antiszemitázza hazánkat , akkor pedig felesleges eltűrni a sok hőzöngő tevékenységét !!!Akadályozzák a közlekedést , a tervbe vett munkálatok elvégzését , sőt! egy csomó szemetet hagynak maguk után ! AZ IGAZI DEMOKRÁCIA azonos jogokat és kötelességeket jelent minden polgár számára ! VAGY NEM????

  3. Utoljára a “faátültetések” kapcsán volt erőszak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.