2020 október 21., szerda
A kép illusztráció - Illusztráció. (MTI/AP/Michael Sohn)

Fidesz: A bírák érzékenyítésének célja, hogy még több migránst juttassanak be Európába

Share

Közérdekű adatigényléssel fordul a bíróságokhoz a Fidesz, miután szerintük „a Soros-hálózat” nemcsak jogsegéllyel, hanem a bírók befolyásolásával is segíti a migránsokat abban, hogy Európába tartsanak. Halász János erről azután beszélt, hogy a sajtóból kiderült: a Soros Györgyhöz köthető Helsinki Bizottság az elmúlt években több száz bírósági alkalmazottnak tartott bevándorlókról szóló tréningeket. Éppen az ilyen fellépések miatt is terjesztik be kedden a Stop Soros törvénycsomagot, amivel a cél, hogy tovább szigorítsák az illegális bevándorlás szervezését.

2015 őszén, a migrációs válság csúcspontján több ezren akartak bejutni Magyarország területére naponta. Akkor lépett be a röszkei tranzitzónába és töltött ott három hetet az a két bangladesi férfi is, akiknek a menedékkérelmét végül elutasította a magyar állam és visszaküldték őket Szerbiába.

A két bangladesi bevándorló a bírósághoz fordult jogorvoslatért: az eljárás alatt végig a Helsinki Bizottság képviselte őket – hangzott el az M1 vasárnap esti Híradójában. A Soros György által támogatott civil szervezet szerint jogtalanul tartották fogva őket. A két férfi ügyét végül valamennyi jogi fórumot megjárva eljuttatták Strasbourgig, az Emberi Jogi Bíróságig, ahol a migránsoknak adtak igazat. A magyar állam megfellebbezte a döntést.

Sajtóhírek szerint azonban nemcsak jogi védelmet nyújtanak a Soros-szervezetek a migránsoknak, hanem a bírákat is megpróbálhatták befolyásolni. „Soros hazai kitartottjai megszállták a magyar bírósági rendszert is” – erről írt szombaton az origo.hu. Azt írták: a hazai Soros-birodalom zászlóshajójának számító „…Helsinki Bizottság több száz bíró és igazságügyi alkalmazott számára tartott úgynevezett ‘érzékenyítő’ tréningeket az elmúlt években”.

Az Országos Bírósági Hivatal minderre úgy reagált, hogy ők nem állnak kapcsolatban a Magyar Helsinki Bizottsággal. A Híradónak eljuttatott közleményükben ugyanakkor azt írták: rendszeresen előfordult, hogy ezek a szervezetek uniós pályázatokban anélkül vállalták a bírák képzését, hogy erről egyeztettek volna a Bírósági Hivatallal. A hivatal szerint ez kockázatot jelent, mert így a bírósági szervezetet nem vonták be az oktatások előkészítésébe.

A Fidesz szerint a bírák érzékenyítésének célja, hogy még több migránst juttassanak be Európába, ezért a nagyobbik kormánypárt részletes tájékoztatást kér a bíróságoktól. „A magyar emberekkel együtt szeretnénk megtudni, hogy pontosan kik, milyen szervezetek, mikor, hol, kiknek tartottak eddig ilyen migránspárti érzékenyítő tréningeket a magyar bíróságok dolgozói számára” – mondta vasárnap Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője.

Közben egy másik Soros Györgyhöz köthető szervezet Brüsszelben támadja a magyar kormányt annak bevándorlásellenes politikája miatt – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hidvéghi Balázs emlékeztetett: a Human Rights Watch kampányt indított, hogy zárják ki a Fideszt az Európai Néppártból. A fideszes politikus szerint így akarják elhallgattatni a bevándorlásellenes hangokat.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken úgy fogalmazott a Kossuth Rádióban: az illegális migrációt támogató szervezetek tevékenységükkel nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek Magyarországnak. A kormányfő azt mondta: ahhoz, hogy meg lehessen védeni Magyarországot az illegális bevándorlással szemben, új szabályokat kell alkotni. Ezért is terjesztik be kedden az alaptörvény módosítását és a Stop Soros törvénycsomagot.

forrás: Hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.