2019 március 25., hétfő
Forrás: ejeb

Figyelő: Soros emberei az Emberi Jogok Európai Bíróságán

Share

A magát függetlennek valló strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán több olyan bíró is dolgozott, vagy dolgozik, aki Soros György szervezeteihez köthető – olvasható a Figyelő friss számában.

A lap szerint az egyik ilyen személy az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) exbírája, Sajó András, aki a budapesti Central European University alapítója, valamint a Soros-féle New York-i Open Society Justice Initiative szervezetben is vezető szerepet vállalt. Több vitatott ítéleten is szerepelt a szignója, többek között Hagyó Miklós és Hunvald György ügyében a rossz börtönviszonyok miatt megítélt kártérítési döntéseken is. De abban az ítéletben is, amelyben két bangladesi illegális migráns panasza nyomán elmarasztalták a magyar államot.

A hetilap Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatóját idézve közölte, hogy több, nemzetállami szuverenitást sértő döntésben is a Soros Györgyhöz köthető Helsinki Bizottságnak adott igazat az EJEB. Több esetben pedig a döntéshez éppen a civil szervezet véleményére hivatkozva hoztak ítéletét.

A Figyelő beszámolója szerint a strasbourgi bírák közül még a bolgár Jonko Grozev nevezhető Soros György emberének. Korábban a a European Roma Rights Centre-nek dolgozott, majd tagja volt a szintén a magyar származású milliárdos Open Society Institute felügyelőbizottságának, és részt vett a bulgáriai Helsinki Bizottság megállapításában is.

A hetilap beszámol a Nyílt Társdalom Alapítványok egy pár évvel ezelőtti javaslatcsomagjáról, mely szerint  a civil szervezeteknek a jelenleginél nagyobb beleszólást kell biztosítani a bírák kiválasztásában.

forrás: Figyelő, Híradó.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 26.: A magyar meteóra, avagy a tihanyi barátlakások (Tihany)

Világszerte ismertek a görög meteórák, a sziklák között élő, ortodox szerzetesi közösség. Egy külön kis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.