2020 augusztus 6., csütörtök
Vona Gábor, a Jobbik elnöke. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Fizetős tréningen árulta el a siker titkát a Jobbik elnöke

Share

A „siker mértékegységéről” tartott előadást Vona Gábor, a Jobbik elnöke nemrégiben. Kiszelly Zoltán politológus szerint nem politikai célja volt a pártelnöknek az egyébként fizetős tréningen való fellépéssel, előadóként való meghívása valószínűleg inkább egy korábbi kapcsolatra vezethető vissza.

Közel egyórás előadást tartott a sikerről egy fizetős rendezvényen szeptember végén Vona Gábor, a Jobbik elnöke. A Siker esszenciája szellemi műhelyelőadássorozatán a politikuson kívül fellépett Tonk Emil (az „üzleti élet egyik legkeresettebb előadójaként”), Kertész András coach, Sas István reklámpszichológus és Barta Tibor is, a rendezvény életre hívója, egyébként Vona személyes ismerőse és meghívója.

Hogy mi vezethet egy gyakorló politikust arra, hogy egy fenti, „civil” nevekkel illusztrált személyiségfejlesztő tréningen osszon tanácsokat sikerre vágyóknak, arról Kiszelly Zoltán politológust kérdeztük.

Meg akarta mutatni, hogy ehhez is ért

Minden valószínűség szerint egy korábbi kapcsolatra vezethető vissza Vona Gábor előadóként való meghívása erre a rendezvényre, „a Jobbik elnöke ezúttal mint korábbi MLM-es, illetve mint jelenlegi politikus beszélt a siker mibenlétéről azoknak, akik hajlandóak voltak fizetni ezért tízezer forintot” – mondta Kiszelly Zoltán, utalva arra, hogy amennyire tudható, Vona Gábor korábban a multi-level marketing (MLM) szakmában is kipróbálta magát.

A szakértő szerint a pártelnöknek nem voltak politikai céljai az előadássorozaton való részvétellel. Egy politikától független rendezvényről van szó, amelyen valószínűleg „inkább meg akarta mutatni, hogy ehhez is ért, mint sikeres, vagy sikeresnek tartott ember mondta el a siker titkát másoknak, akik nyilván szintén szeretnének sikeresek lenni” – magyarázta.

Vona és a siker

Vona Gábor a kezdetekkor sikeres volt, egy új pártot felhozott néhány százalékról 15 százalékra – válaszolta Kiszelly Zoltán kérdésünkre, mely úgy szólt: valóban elég sikeres-e a politikus ahhoz, hogy erről előadást is tartson másoknak. Hozzátette, hogy a jó kezdés után Vonának most be kell bizonyítania, hogy tartósan is sikeres tud-e lenni.

Ez „igazából 2018-ban dől el, amikor vagy el tudja hagyni fölfelé 15 százalékos sávot, vagy nem. Ez most nem látszik: elakadt a Jobbik támogatottsága, nem sikerül elrugaszkodnia. Ebben a szakmában nem elég egyszer sikeresnek lenni” – jelentette ki a politológus.

A pártelnök szereti a Kártyavár című filmsorozatot

„Nem tudtam megfejteni a siker kulcsát, definícióját” – szögezte le a sikerről tartott előadása elején Vona Gábor, aki később az anyagi gazdagság, a boldog magánélet illetve a szellemi önmegvalósítás kategóriákban helyezte el a siker fogalmát.

Az előadásról közzétett videóból kiderül, hogy a valamikor pszichológiát is hallgató politikus „személyes kedvence” Viktor Emil Frankl pszichiáter (a tudós az …és mégis mondj igent az életre! című könyvében a koncentrációs táborban megélt tapasztalatait írja le – a szerk.), de Csíkszentmihályi Mihályra is hivatkozott, „aki a tökéletes élmény pszichológiáját képviseli”.

A politikus hosszan elemezte a Facebook és a sikeresség-tudat kapcsolatát, valamint közölte: a Kártyavár című filmsorozat „fontos felismerést hozott” az életébe, az „zseniális” sztori.

„Ezért ragadd meg ennek a pillanatnak az erejét, gyere el!”

A „szellemi műhely” szervezője, Barta Tibor a kapcsolódó honlapon, a belépőjegy vásárlására buzdító bevezetőjében azt írja, hogy az előadók – így Vona Gábor – személyében „igazi eszméket és értékeket képviselő embereket hívtam meg”, hogy azok sikereikről, bukásaikról beszéljenek, „mutassák be a nézőpontjukat, adják át tapasztalataik esszenciáját”.

A beharangozót Barta Tibor így zárja: „Ezért ragadd meg ennek a pillanatnak az erejét, gyere el, szerezz inspirációt, legyenek felismeréseid, engedd szárnyalni az elmédet, fedezd fel a teremtő erődet!”

forrás: hirado.hu

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.