2018 április 20., péntek

Fotó- és videó pályázat a láthatatlan munkát végzők megbecsüléséért

Share

Nagyszülők, akik az unokákra vigyáznak, idős, beteg embereket gondozó rokon vagy önkéntes segítő, otthoni feladatokból átvállaló házastárs. Ők, akik a láthatatlan munkát végzik csendben, fizetség nélkül. A láthatatlan munka napjának célja, hogy rájuk irányítsa a figyelmet és elismerje azt az értékes és pótolhatatlan munkát, amelyet végeznek. Itt az ideje, hogy láthatóvá tegyük őket és az általuk ellátott tevékenységeket!

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete fotó- és videó pályázatot hirdet „BEUGRÓ – munkához látok” címmel családok, fiatalok, idősek, baráti társaságok részére.

Pályázati témakör:

A pályázatra olyan fotókat, videofelvételeket (telefonnal készítettet is) várunk, amelyen a pályázó egy családtagja, barátja, ismerőse által végzett láthatatlan munkát (ez lehet családon belül végzett munka, vagy önkéntes munka valamely közcél érdekében) maga végez, bemutatja azt, azaz beugrik a másik szerepébe, s munkához lát.

Pályázók köre:

Korhatártól függetlenül családok, családtagok, fiatalok, idősek, barátok, baráti társaságok, szülők, nagyszülők egyaránt pályázhatnak. Nem NOE tagok is pályázhatnak!

Beadás módja:

Egy pályázó csak egy kategóriában indulhat, és maximum 3 fotóval vagy videofelvétellel (maximum 90 sec hosszúságú!) pályázhat, ugyanakkor részt vehet családtag vagy más ismerős pályázatának elkészítésében. (egy családból többen is pályázhatnak)

A pályázat beadása csak elektronikusan lehetséges, a palyazat@noe.hu emailen.

Kérjük, hogy nevét, címét, email címét, telefonos elérhetőségét adja meg beadáskor.

Kérjük továbbá, hogy röviden: maximum 1000 karakter (szóközökkel) írja le, hogy a pályázatnak mi a története, ki ugrik be kinek a szerepébe és miért épp ezt a láthatatlan munkát szeretné láthatóvá tenni. További feltétel, hogy a pályázó a saját online felületein (blog, honlap, facebook profil, instagram, youtube, vimeo, slidery) tegye közzé pályázatának anyagát (ezek elérhetőségét ismertesse pályázatában). A közzétételkor kérjük feltüntetni: „BEUGRÓ – munkához látok

Formátum:

A képeket JPG, PDF formátumban, a videofelvételeket pedig avi, mp4, mpg, mov formátumban várjuk.

Beadási határidő: 2017. március 14. (kedd, éjfél)

Eredményhirdetés: 2017. április 4., kedd (a Láthatatlan munka világnapja)

További tudnivalók :

A beérkezett műveket szakmai Bíráló Bizottság bírálja el

A legjobb három mű díjazása kategóriánként:

  1. helyezett: 150 000 Ft 2. helyezett: 100 000 Ft 3. helyezett: 50 000 Ft értékű nyeremények (bruttóban értendőek)

A legjobb pályaművek kiállításra kerülnek egy hónapon át.

A pályamű kizárólag a Pályázó (szerző) saját alkotása, szellemi terméke lehet. A Pályázó tudomásul veszi, hogy pályázata benyújtásával a pályamű felhasználási jogát automatikusan átadja a Kiírónak, azt a Kiíró a Pályázó külön, további engedélye nélkül nyilvánosságra hozhatja, a nyilvánosság számára bármilyen módon hozzáférhetővé teheti, illetve a szerző nevének feltüntetése mellett átdolgozhatja (kiadvány, kiállítás, stb.).

Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöksége / noe.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Nagyszabású ösztöndíjprogramot indít a Magyar Művészeti Akadémia

Évente száz-száz újabb művész vehet részt a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) ősszel induló, hároméves ösztöndíjrendszerében. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.