2017 augusztus 23., szerda

Fotó- és videó pályázat a láthatatlan munkát végzők megbecsüléséért

Share

Nagyszülők, akik az unokákra vigyáznak, idős, beteg embereket gondozó rokon vagy önkéntes segítő, otthoni feladatokból átvállaló házastárs. Ők, akik a láthatatlan munkát végzik csendben, fizetség nélkül. A láthatatlan munka napjának célja, hogy rájuk irányítsa a figyelmet és elismerje azt az értékes és pótolhatatlan munkát, amelyet végeznek. Itt az ideje, hogy láthatóvá tegyük őket és az általuk ellátott tevékenységeket!

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete fotó- és videó pályázatot hirdet „BEUGRÓ – munkához látok” címmel családok, fiatalok, idősek, baráti társaságok részére.

Pályázati témakör:

A pályázatra olyan fotókat, videofelvételeket (telefonnal készítettet is) várunk, amelyen a pályázó egy családtagja, barátja, ismerőse által végzett láthatatlan munkát (ez lehet családon belül végzett munka, vagy önkéntes munka valamely közcél érdekében) maga végez, bemutatja azt, azaz beugrik a másik szerepébe, s munkához lát.

Pályázók köre:

Korhatártól függetlenül családok, családtagok, fiatalok, idősek, barátok, baráti társaságok, szülők, nagyszülők egyaránt pályázhatnak. Nem NOE tagok is pályázhatnak!

Beadás módja:

Egy pályázó csak egy kategóriában indulhat, és maximum 3 fotóval vagy videofelvétellel (maximum 90 sec hosszúságú!) pályázhat, ugyanakkor részt vehet családtag vagy más ismerős pályázatának elkészítésében. (egy családból többen is pályázhatnak)

A pályázat beadása csak elektronikusan lehetséges, a palyazat@noe.hu emailen.

Kérjük, hogy nevét, címét, email címét, telefonos elérhetőségét adja meg beadáskor.

Kérjük továbbá, hogy röviden: maximum 1000 karakter (szóközökkel) írja le, hogy a pályázatnak mi a története, ki ugrik be kinek a szerepébe és miért épp ezt a láthatatlan munkát szeretné láthatóvá tenni. További feltétel, hogy a pályázó a saját online felületein (blog, honlap, facebook profil, instagram, youtube, vimeo, slidery) tegye közzé pályázatának anyagát (ezek elérhetőségét ismertesse pályázatában). A közzétételkor kérjük feltüntetni: „BEUGRÓ – munkához látok

Formátum:

A képeket JPG, PDF formátumban, a videofelvételeket pedig avi, mp4, mpg, mov formátumban várjuk.

Beadási határidő: 2017. március 14. (kedd, éjfél)

Eredményhirdetés: 2017. április 4., kedd (a Láthatatlan munka világnapja)

További tudnivalók :

A beérkezett műveket szakmai Bíráló Bizottság bírálja el

A legjobb három mű díjazása kategóriánként:

  1. helyezett: 150 000 Ft 2. helyezett: 100 000 Ft 3. helyezett: 50 000 Ft értékű nyeremények (bruttóban értendőek)

A legjobb pályaművek kiállításra kerülnek egy hónapon át.

A pályamű kizárólag a Pályázó (szerző) saját alkotása, szellemi terméke lehet. A Pályázó tudomásul veszi, hogy pályázata benyújtásával a pályamű felhasználási jogát automatikusan átadja a Kiírónak, azt a Kiíró a Pályázó külön, további engedélye nélkül nyilvánosságra hozhatja, a nyilvánosság számára bármilyen módon hozzáférhetővé teheti, illetve a szerző nevének feltüntetése mellett átdolgozhatja (kiadvány, kiállítás, stb.).

Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöksége / noe.hu

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Ötmilliárd forintot kapnak közfeladatot ellátó egyházak

Ötmilliárd forint támogatásra pályázhatnak szociális és gyermekvédelmi szakellátást nyújtó egyházi és civil szervezetek – jelentette …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.