2021 március 5., péntek
Fotó: index.hu

HND: Füttyögve inzultálni

Share

Nem, nem szeretem az agressziót és a durva embereket sem. Még kevésbé kedvelem a füleim ellen elkövetett, egyúttal kivédhetetlennek tűnő támadást. Kerülöm is azokat a helyeket, ahol ablaküvegeket rezegtető hangerővel üldözik ki a vásárlókat, vagy az enni szándékozókat. A dobhártyámat roncsoló, sipító zajok agresszívvá tesznek akkor is, ha alapvetően egy békés fajta vagyok. Abban tökéletesen biztos vagyok, ha valaki a közelemben elkezdene sípolni, én – nő létemre – visszakézből lekevernék neki egyet, nem figyelve a következményekre. Függetlenül attól, hogy nő, vagy férfi az illető. A velőig hatoló sípszótól fúriává válnék – nem szégyellem.

Megnéztem az összes fellelhető videót a tusványosi beszédet szabotálni akaró, síppal tüncizkedő fiatal hölgyről. Látom, hogy már szövődnek a városi legendák: „szegény, 40 kilós fiatal lány”; „bunkó fidesz/székely/román/böhöm biztonságiak” (a nem kívánt törlendő); „a diktatúra áldozata”; „hogy lehet egy nőt bántalmazni?”… még sorolhatnám és minden bizonnyal el fogják csócsálgatni ezt a témát a szólásszabi akut hiányában szenvedő ellenzéki lapok.

A kollektív borzalkodások közepette az merült fel bennem, hogy miért volt ott az a nő, holott előre, nyilvánosan megmondták, mi vár a füttyögetőkre? Nem az államhatalom mondta meg, hanem a rendezvényeken fütyülőket megelégelt nép, a közösségi médiákon. Miért került a hölgy közvetlenül éppen a 444-es kamera szomszédságába? Miért csak ő ment el egyedül a facebookon meghirdetett tusványosi sípkoncertre?

Miért van az, hogy az agyonemancipált nők vulgo feministák, egyenlő elbírálást várnak el a férfiakkal, manapság már tagadva a nemek közötti biológiai különbségeket is, de egy ilyen helyzetben a nőknek kijáró tiszteletet követelik és pillanatok alatt képesek csoportosan 40 kilós áldozattá mutálni szolidaritásból? Miért ömlesztik gyűlöletüket férfiakat is megszégyenítő legtrágárabb formában mások nyakába ezek a hirtelen gyengévé vált nőneműek?

Megpróbáltam meghallgatni, miért történt az egész, mik az érvei a kis hölgynek. Nem lettem okosabb. Minden második szava „azt gondolom” volt, amit erős jóakarattal sem lehet ténynek tekinteni. „Lopnak, MVM, Paks…” összefüggéstelen zöld szópanelek, vélt feltevések. De arra nem válaszolt, hogy miért verték meg. Talán azért nem, mert senki nem tángálta el igazán, hanem az agresszív síphangra agresszívan reagálva hatástalanná tették.

Nincs több kérdésem.

Szerzö: HeroesNeverDie

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Kutatók Éjszakája, 2019

Idén, rendhagyó módon, a Kutatók Éjszakáján egy intézmény 3 helyszínét kerestük fel: az Óbudai Egyetem …

3 hozzászólás

 1. Dékány Ilona

  EGY MOCSKOS TÖRTÉNET A SOK KÖZÜL !A ” MINDENT MEGTESZÜNK ” kategóriából , hogy “azorbántleválcsuk ” ! Tehát nincs mit kutatni ,, keresni ,, ezek ők , a senkik ! Ami szomorú , hogy a székelyföldieket szégyenítette meg a ” kishölgy ” ezzel az intermezzójával !Az igazi magyar–székely nem ilyen ! Ő megjárta Budapestet , és épp’ azokra talált rá —vagy azok találtak őrá — akik orbánoznak , akik semmivel nincsenek megelégedve , akik csürhézéssel akarnak kitünni !ENNYI ! DE: Ráfizetett ,mert bár képernyőre került , de szégyent hozott a családjára , és a székelységre ! Amíg él lesz egy stigmája !ÚGY KELL NEKI !

  • HeroesNeverDie

   Kedves Ilona, valóban vannak, akik azért a bizonyos 15 perces ismertségért mindenre képesek. Az ilyenek szerintem szánalomra méltóak, vagy talán még arra sem.

   Köszönöm kedves hozzászólását, üdvözli

   HND 🙂

  • Nem ő az első, és nem is az utolsó, aki drogos kurvává vált Budapesten.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.