2018 december 11., kedd

Gazdanap az Ócsai Tájházban (képriport)

Share

Hatodik  éve került megrendezésre az ócsai Gazdanap, az Ócsai Tájház szervezésben. A program kezdetekben a tökfaragás köré szerveződött a helyi gazdák, közösségek bevonásával.

Az évek során egy egész napos programmá nőtte ki magát a kezdeményezés, amely mentes a fesztivál hangulattól, hisz mai napig megőrizte alapvető közösségi mivoltát. A helyi és környékbeli gazdák és kézművesek itt találkoznak, megbeszélik az záruló gazdálkodási év tapasztalatait s bizony mindenki büszke valamely terményére vagy termékére, amit ez az esztendő “termett”. Emellett az idelátogató vendéget kóstolókkal és jó szóval tartják, hogy újra felfedezze a vidéki ízeket, szíves vendéglátást.

Sokan sokféle egészséges, a termelőtől vásárolható élelmiszert vásárolnak és olyan míves portékákat, amit a Dabas és Térsége Kézműves Egyesület mesterei készítenek. A gyermekek egész nap népi játékokat fedezhetnek fel újra és a kézműves pontokon alkothatnak kedvükre. Az idei rendezvény újdonsága a Meselátó Bábtársulat különleges bábelőadása volt, amelyet bunraku és marionett bábokkal adtak elő. Az állatok nyelvén beszélő juhász című darab kacagtató mivolta kicsiket és nagyokat szórakoztatta.

Képriport (Peer Réka fotói)

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Kerekasztal-beszélgetés a rendszerváltás mérlegéről és az elmaradt igazságtételről

„Nekünk még kommunistából is a legpocsékabb jutott” – jegyezte meg Kövér László, a Magyar Országgyűlés …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.