2019 február 19., kedd
A kép illusztráció

Geert Wilders pártja Mohamed karikatúraversenyt hirdet

Share

A Geert Wilders vezette bevándorlásellenes holland Szabadságpárt (PVV) Mohamed prófétát ábrázoló karikatúraversenyt hirdet – közölték helyi lapok kedden.

A párt tájékoztatása szerint a Szabadságpárt parlamenti irodájában tervezett karikatúraverseny megrendezését a holland terrorizmusellenes ügynökség (NCTV) jóváhagyta. A bejelentés szerint a zsűribe meghívást kapott Bosch Fawstin karikaturista, aki Texasban hasonló versenyt nyert 2015-ben. A versenyt később, még az év folyamán megrendezik – közölték.

Geert Wilders, aki nyílt iszlámellenessége miatt folyamatosan halálos fenyegetések érik és 2004 óta állandó rendőri védelem alatt áll, korábban többek között az erőszak vallásának nevezte az iszlámot, amely véleménye szerint a legnagyobb veszélyt jelenti Hollandiára nézve. A politikust a holland bíróság 2016 decemberében bűnösnek találta gyűlöletbeszéd, kisebbség elleni uszítás és diszkrimináció vádjában.

A Mohamed prófétát  ábrázoló karikatúrák  kapcsán egyebek mellett a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap címlapja váltott ki erőszakos cselekményeket  Európában. 2015-ben az újság párizsi székházában egy algériai származású, de Franciaországban született testvérpár 11 embert, köztük a lap nyolc munkatársát lőtt agyon, menekülés közben egy rendőrrel is végeztek.

Ezt megelőzően, 2005-ben a muzulmán világ számos országában tiltakozó megmozdulásokat tartottak annak nyomán, hogy Mohamedet ábrázoló karikatúrák  jelentek meg egy dán napilapban.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 23.: Kőnászágy (Fonyód, Kripta-villa)

Múlt héten írtam a fonyódi Kripta-villáról prózában; most egy ott született verssel folytatom.   Kőleány …

3 hozzászólás

 1. A magam részéről elítélem!
  Legközelebb pedig a nagy “szólás- és véleményszabadság” jegyében a kereszténység következik.
  Azért arra is kíváncsi lennék, hogy egy Mózes-sorozathoz mit szólnának az érintettek?
  A vallások kikezdése ostoba és részemről elítélendő dolog!
  Nem a vallással van baj, hanem azzal, hogy HOL kívánja valaki vallását gyakorolni!

  • Nyitott kapukat dönget.
   Nem csupán Mózesről,hanem Jézusról is megdöbbentő mennyiségű és MINŐSÉGEN ALULI karikatúra létezik. És ezen karikatúrák készítői,mégsem lettek lemészárolva. Mintegy elnézően hunyorítottak az ezért felelős szerkesztők.
   A mohamedán vallással,pedig az a baj,hogy MINDENT Mohameden keresztül akarnak megérteni,az ő útját követve akarnak élni,a tetteihez hasonlókat véghezvinni.
   Márpedig ,ha elolvasta az életútját,az sem keresztény,sem európai szemmel,nem tekinthető követendőnek!

 2. EZ NEM OLDJA MEG A MIGRÁCIÓ KÉRDÉSÉT !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.