2018 október 23., kedd
A kép illusztráció

Geert Wilders pártja Mohamed karikatúraversenyt hirdet

Share

A Geert Wilders vezette bevándorlásellenes holland Szabadságpárt (PVV) Mohamed prófétát ábrázoló karikatúraversenyt hirdet – közölték helyi lapok kedden.

A párt tájékoztatása szerint a Szabadságpárt parlamenti irodájában tervezett karikatúraverseny megrendezését a holland terrorizmusellenes ügynökség (NCTV) jóváhagyta. A bejelentés szerint a zsűribe meghívást kapott Bosch Fawstin karikaturista, aki Texasban hasonló versenyt nyert 2015-ben. A versenyt később, még az év folyamán megrendezik – közölték.

Geert Wilders, aki nyílt iszlámellenessége miatt folyamatosan halálos fenyegetések érik és 2004 óta állandó rendőri védelem alatt áll, korábban többek között az erőszak vallásának nevezte az iszlámot, amely véleménye szerint a legnagyobb veszélyt jelenti Hollandiára nézve. A politikust a holland bíróság 2016 decemberében bűnösnek találta gyűlöletbeszéd, kisebbség elleni uszítás és diszkrimináció vádjában.

A Mohamed prófétát  ábrázoló karikatúrák  kapcsán egyebek mellett a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap címlapja váltott ki erőszakos cselekményeket  Európában. 2015-ben az újság párizsi székházában egy algériai származású, de Franciaországban született testvérpár 11 embert, köztük a lap nyolc munkatársát lőtt agyon, menekülés közben egy rendőrrel is végeztek.

Ezt megelőzően, 2005-ben a muzulmán világ számos országában tiltakozó megmozdulásokat tartottak annak nyomán, hogy Mohamedet ábrázoló karikatúrák  jelentek meg egy dán napilapban.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Orbán Viktor részt vesz a Sargentini-jelentés vitáján

A magyar miniszterelnök személyesen vesz részt szeptember 11-én az Európai Parlament plenáris ülésen, melyen a …

3 hozzászólás

 1. A magam részéről elítélem!
  Legközelebb pedig a nagy “szólás- és véleményszabadság” jegyében a kereszténység következik.
  Azért arra is kíváncsi lennék, hogy egy Mózes-sorozathoz mit szólnának az érintettek?
  A vallások kikezdése ostoba és részemről elítélendő dolog!
  Nem a vallással van baj, hanem azzal, hogy HOL kívánja valaki vallását gyakorolni!

  • Nyitott kapukat dönget.
   Nem csupán Mózesről,hanem Jézusról is megdöbbentő mennyiségű és MINŐSÉGEN ALULI karikatúra létezik. És ezen karikatúrák készítői,mégsem lettek lemészárolva. Mintegy elnézően hunyorítottak az ezért felelős szerkesztők.
   A mohamedán vallással,pedig az a baj,hogy MINDENT Mohameden keresztül akarnak megérteni,az ő útját követve akarnak élni,a tetteihez hasonlókat véghezvinni.
   Márpedig ,ha elolvasta az életútját,az sem keresztény,sem európai szemmel,nem tekinthető követendőnek!

 2. EZ NEM OLDJA MEG A MIGRÁCIÓ KÉRDÉSÉT !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.