2021 szeptember 28., kedd
Fotó: facebook

Gheorghe Funar magyar harckocsinak nézett egy virágkarneváli kocsit

Share

Augusztus 21-én az Erdély visszafoglalására készülő magyarok tapsa közepette egy magyar harckocsi vonult végig Nagyvárad utcáin. Ez most nem egy, a magyar-román konfliktust kiaknázni akaró új, zsé kategóriás kalandregény első mondata, hanem egy román politikus megnyilatkozása – írja a foter.ro.

Aki nem más, mint Gheorghe Funar, Kolozsvár egykori, bizonyára valamilyen korábbi frusztráció nyomán kóros magyarfóbiában szenvedő polgármestere, aki az utóbbi időben reaktiválta magát, és amikor éppen nem hagymázas áltörténelmi fantazmagóriákkal traktálja a nagyközönséget, akkor hagymázas aktuálpolitikai fantazmagóriákkal örvendezteti meg.

Konkrétan az augusztus 21-i virágkarneválon, amelyen az augusztus 20-i debreceni virágkarnevál néhány kocsija vonult fel a Pece-parti Párizs utcáin. Ezek között rendszerint ott van a debreceni karnevált hagyományosan megnyitó kocsi, amelyen a Szent Korona és a koronázási jelképek – a jogar és az országalma – láthatók, emellett felvonul Nagyvárad és Debrecen, illetve Bihar és Hajdú-Bihar közös virágkocsija, valamint még néhány kocsi a látványosabbak közül.

Gheorghe Funar vigyázó szemei természetesen a Szent Koronát felvonultató virágkocsin állapodtak meg, de a virágkocsit magyar harckocsinak látta, amelyen a Szent Korona a lövegtorony, a jogar pedig az ágyúcső szerepét tölti be.
Ezért aztán dörgedelmes Facebook-bejegyzésben kárhoztatta az esemény szervezőit és jóváhagyóit.
Ebben arról ír, hogy a virágkocsik az 1940. augusztus 30-án aláírt, Észak-Erdély felszabadulását kimondó második bécsi döntés nyomán elkövetett atrocitásokra emlékeztették a románokat.

Szerinte ezzel megalázták a magyar „megszállás” alól 74 éve „felszabadult” románokat, és külön kárhoztatja a nagyváradi önkormányzatot, amely szerinte százezer euróval támogatta a „románellenes” rendezvényt, amelyen a „harckocsit” a város és a megye vezetői és az összes erdélyi megye RMDSZ-es illetékesei megtapsolták.

Ennek folyományaként Funar habzó billentyűzettel ostorozza a román határőröket, akik átengedték a határon a „tankot”, amely aztán az Erdély visszafoglalására buzdító budapesti jelzést váró magyarok tapsvihara közepette vonult végig a belvároson.

Funar Facebook-bejegyzése ITT olvasható románul

Forrás: foter.ro

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

SZATMÁR ÉS SZILÁGY MEGYÉBEN TURNÉZIK AZ OSONÓ SZÍNHÁZMŰHELY

Szeptember 16. és 20. között a Román Nemzeti Kulturális Alap/Administraţia Fondului Cultural Naţional támogatásával tíz …

2 hozzászólás

 1. Ez a “harckocsi”,még az ИС-2 -nél is magasabb,tehát kiváló célpont háborús körülmények között. 🙂
  És csupán 1 darab. Azért ennyire még a funérnak sem kéne telirottyantani bocskorig a nadrágját.
  Ámbár ,nagyapám elmondta,hogy amikor Erdély egy részét visszavették,akkor a híd túloldalán lévő nyustyuk,az ebédre hívó kürtszó hallatán,mindent hátrahagyva elmenekültek. Azt gyanítván,hogy támadást jelez. Igazi hősök lehettek ott.

 2. Funár efftárs apja Kolozsvár párttitkára volt Nagygazember Imre forradalmár korában!
  „Ha hitvány gazemberek kerülnek magas polcra, (pártunk, és kormányunk!) amennyivel méltatlanabbak erre, ugyanannyival gondatlanabbak és felelőtlenebbek lesznek, s eltelnek esztelen hetykeséggel és vakmerőséggel” (Demokritosz 41/48)
  “Ha közelebbről szemléljük azokat a férfiakat, akik tébolyult időkben a világot igazgatják, jobban csodálkozunk hitványságukon, mint amennyire meglep minket létezésük. Chateaubriand fr. Történész

  „az uralkodókra nézve nem előnyös, ha az alattvalóikban fennkölt gondolkodás, erős barátságok és életközösségek keletkeznek…” (Platón — 31/608) (üldözte is a kommunista párt az egyházat, és az egyesületet!)

  „Ha valaki a közvagyon megdézsmálásában találtatik vétkesnek, csak akkor szabaduljon a börtönből, ha kiengesztelte a várost, vagy pedig az okozott kár kétszeresét térítette meg.” (Platon — 32/917)

  „… nem nevetséges-e ha egész államok, népek közösségben, hivatalosan hazudnak?” Lukianosz.
  (Euripidész— Oltalomkeresők 423-425.sor)

  „Az államok akkor pusztulnak el, amikor már nem képesek a hitványakat a derekaktól megkülönböztetni” (Antiszthenész —12/VI.5.) Mi, most, megtudjuk-e?

  „A szegény emberből támadott elnyomója a szegényeknek hasonló a pusztító esőhöz, nem hágy kenyeret” (Példabeszédek 18/3 – a szocializmus megerősítette e tapasztalatot!)

  Pesti (szemét) Srácok által kicenzúrázott hozzászólás!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.