2020 október 21., szerda
Soros György - Fotó: telegraph.co.uk

Csobai Vera: A gyengeség abszurditása – az abszurd gyengesége

Share

Az ellenzék legfőbb mondanivalója hónapok óta, hogy csak a Fidesz találta ki a Soros tervet, olyan nincs, Soros nem akarja azokat, amiket a konzultációs íven vagy elfogadtunk, vagy nem. A Fidesz és Orbán Viktor hazudik, amikor Sorost kiáltotta ki az egyik főellenségnek. Eddig ez volt a napi legfontosabb hír. Eddig.

Most viszont megjelent Soros a képernyőn, sőt egyszerre 3 példányban is. “Interjúk a világ megmentőjével” – lehetne a címe a balliberált szóözönöknek.

És megszólalt a “világ megmentője”: ő ugyan nem él Magyarországon, de az általa támogatott emberek azt mondják, hogy ma Magyarországon sokkal nagyobb az elnyomás mint a szovjet megszállás alatt, ma Magyarországon nyomorban élnek az emberek, szabadság nélkül, diktatúrában. Ezért minden erővel azon kell lenni, hogy leváltsák az Orbán kormányt és egy demokratikus vezetés kerüljön az ország élére… Ennyit a nagy nehezen kinyögött szövegből.

Soros nem ezzel kezdte tevékenységét. Ő és a mögötte álló pénzoligarchia (az oligarchia az ókori görög szerzők szerint kevesek zsarnoki uralmát jelenti) világuralomra tör, ennek érdekében emberek milliót sodorja el, kergeti el otthonukból, kényszeríti be mások otthonába, szól bele a világ kereskedelmébe, az általánosan elfogadott erkölcsökbe, – fenekestől akarja felforgatni az egész világot. Ő az arca ennek a világjelenségnek, mert az ő pénze is innen ered, és itt akarja fialtatni.

De számunkra most nem ez az elsődleges. Az az égbekiáltó, agyament ötlet, hogy ezt a pénzembert azzal az ígérettel, hogy céljai mellé állnak és minden erejükkel segítik – ezt a pénzembert kérték fel választási kampányukhoz segítségként a magyar ellenzék dicső egyedei. Pártjai, szövetségei, kétfarkúak és egyfarkúak egyaránt.

Azok után, hogy az EU Parlamentben sorra hazánk ellen szavaznak a balliberált magyar képviselők, hogy Niedermüller maga személyesen is részt vesz a Magyarország ellen készülő szankciók kidolgozásában, hogy az EU parlamentben lévő nemzetek képviselői ÖSSZESEN nem tettek annyi bejelentést hazájuk ellen mint egyedül a magyar balliberált képviselők – most még Sorost is csatasorba szeretnék állítani.

Sehol a világon nem külső segítséggel szokták legyőzni, leváltani a regnáló kormányokat, hanem meggyőző érvekkel, változtatásokkal, tervekkel – szóval minden esetben jobbító szándékkal. Ezeket a szándékokat teszik a választópolgárok elé, és ezen a címen kérik választásukat. Mindenütt a világon – ahol becsületesen csinálják – így szokott ez lenni.

Mindenütt. De nem itthon.

Itt nincsenek összehangolt tervek, itt nincsenek országjobbító elképzelések – sőt semmilyen elképzelésük sincs egyetlen egyen kívül:

A hatalmat megszerezni minden áron. Még azon az áron is, hogy összeboruljanak mindazok, akik még nem is olyan régen kígyót-békát kiabáltak egymásra, sárba akarták taposni egymást. Még egy közös gondolatuk sincsen.

Élő példát csak egyet mondok:

Heller Ágnes. Aki évek óta mindig és folyamatosan nácizta, szélsőségesnek, antiszemitának, felbujtónak nevezete a Jobbikot, most azt a kijelentést tette, hogy a Jobbikkal is egyezkedni kell, ő el tudná képzelni a Jobbik és a baloldal taktikai szövetségét.

És így tesznek a többiek is “odaát”.

Itt tartunk ma! Hallhatjuk, láthatjuk Soros György “másoktól sugallt” megállapításait, olvashatjuk a teljes balliberált médiafelületen ennek idézeteit, “na ugye ő is megmondja” kommentálásait.

Még szerencse, hogy gyerekkorunkban tanultunk jó egynéhány közmondást, amivel a felzaklatott lelkeket csillapítani lehet:

“Nem eszik olyan forrón a kását, ahogyan főzik”

“Bolond lyukból, bolond szél fúj”

DE

“Azért jobb félni, mint megijedni”

“Légy résen” kiscserkész!!!

Szerző: Csobai Vera

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Múzeum a város felett: Kiscelli Múzeum

Utunk következő állomása a Kiscelli Múzeum volt. Különös ez a múzeum, különös történettel, különös múlttal …

Egy hozzászólás van

  1. Dávid Szaniszla

    Kedves kis és nagy cserkészek! Legyetek nagyon résen. Most ez a legfontosabb. Ez az utolsó remény ahhoz, hogy elhárítsuk hazánk feje fölül azt a mérhetetlen bajt és szerencsétlenséget, amit Soros a dadogó magyar beszédével a fejetekbe akar “verni”. Legyetek résen és ne engedjétek, hogy átverjenek benneteket. Több esély már nem lesz rá, de ezt még megnyerhetitek. Ehhez csak az kell, hogy azt a rést, valahogyan betömjétek. Ha voltatok cserkészek, akkor tudjátok, hogy ez mit jelent! S ezt csak ti tudjátok megvalósítani, hát rajta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.