2019 február 21., csütörtök
Forrás: blikk.hu

Gyurcsány: Ha a kormányzás-képtelen ellenzék nyer, meg kell ismételni a választást

Share

Káosz, válság, elhúzódó tárgyalások és új választás jönne egy ellenzéki győzelem után – erről beszélt Gyurcsány Ferenc egy rádióinterjúban. A DK elnöke szerint ez nem lenne a probléma, hiszen más országok is kibírták már stabil kormány nélkül – hangzott el az M1 Híradójában.

Ha az ellenzék nyerne áprilisban, meg kellene ismételni a választást  – erről beszélt Gyurcsány Ferenc a Civil Rádióban.

A DK elnöke szerint egy esetleges ellenzéki győzelem után az ellenzéki pártok képtelenek lennének megegyezni egymással, ezért az elhúzódó tárgyalások után vélhetően újabb választásokat kellene kiírni.

A volt miniszterelnök szerint csak sötétben lehet tapogatózni, de az biztos, hogy átmeneti kormányzás jönne.

Arra a felvetésre, hogy egy ilyen válság súlyosan megviselné Magyarországot, a baloldali párt elnöke mindössze annyit mondott, ez nem probléma, hiszen például Németország is hónapokig volt stabil kormány nélkül. Gyurcsány Ferenc azt is leszögezte, ő egy ilyen helyzetet győzelemként élné meg.

forrás: M1 Híradó / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 23.: Kőnászágy (Fonyód, Kripta-villa)

Múlt héten írtam a fonyódi Kripta-villáról prózában; most egy ott született verssel folytatom.   Kőleány …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    A DK elnöke ábrándozik . Lehet , hogy ő tovább szeretne halászni a zavarosban , jól jönne számára egy németekéhez hasonló anarchiás kormányalakítás . Csak hogy a magyarok védeni fogják a hazájuk függetlenségét , amiért megszenvedtek . Elegünk van a tolvajokból , a mélyrepülésből , ami 1990 után és 2002 után megkeserítette az életünket .
    NEM KÉRÜNK A LIBSIK HATALOMÉHES BANDÁJÁNAK URALMÁBÓL SOHA TÖBBÉ !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.