2020 augusztus 12., szerda
Jó hír Gyurcsányéknak: Brüsszel szerint az a tény, hogy a konzorcium vezető cége egy politikus tulajdonában áll, nem egy kizárási kritérium

Gyurcsány szerint lehet ő még miniszterelnök

Share

Megint megerősítette Gyurcsány Ferenc, hogy nem vonul vissza. Ha az ő személye miatt nem hajlandó összefogni az MSZP a Demokratikus Koalícióval, akkor inkább önállóan elindul a DK. Szerinte sok szocialista szavazó továbbra is kedveli őt, és az MSZP népszerűsége nem miatta zuhant le, hanem csak azután, hogy eljött. Az MSZP elnökhelyettese azt üzente, hogy nem fognak össze fű-fa-virággal.

2008 decemberében 32 százaléka volt az MSZP-nek, a nagy bezuhanás a távozásom után következett be – ezt mondta Gyurcsány Ferenc a Magyar Nemzet újságírójának.A lap korábban hiába kereste a DK elnökét, Gyurcsány Ferenc nem adott interjút nekik, most viszont arról beszélt, hogy egy peren kívüli egyezség miatt szerepel a lapban.

Mint fogalmazott: ő mérsékelte az anyagi igényeit, cserébe Simicska Lajos napilapja pedig teret biztosít neki. A beszélgetésben Gyurcsány Ferenc arról értekezett, hogy szerinte eddig még nem volt olyan esemény, amely megtörhette volna a politikai karrierjét, az MSZP-s szavazók egyharmada pedig még ma is simán átszavazna miatta a DK-ra.

“Azt javaslom a szocialistáknak, hogy legyen legalább annyi támogatójuk, mint amikor még ott voltam. Nem zavarom őket, miért nem érnek el nagyobb támogatást?” – hangsúlyozta. Arra a kérdésre, hogy szerinte lesz-e még miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc azt mondta: nem tudja kizárni.

Gőgös Zoltán úgy fogalmazott: “ha Gyurcsány Ferenc a belső indíttatásaiból úgy érzi, hogy erre egy éven belül képes lesz, akkor sok sikert hozzá, az MSZP viszont nem foglalkozik vele. Szerinte az egyetlen sikeres jelölt Botka László lehet, és ezt azoknak is be kellene látnia, akik csak a saját elképzeléseikhez ragaszkodnak.”

Mindenki magában döntse el, hogy igaza volt-e. Szerintem nem az az erős ember, aki ragaszkodik a saját világához, hanem az, aki saját magát is le tudja győzni – hangsúlyozta Gőgös Zoltán. Hozzátette: ha ez azt eredményezi, hogy az MSZP egyedül marad, akkor önállóan indulnak el.

A Magyar Nemzetnek Gyurcsány Ferenc arról beszélt, annak ellenére, hogy vetélytársai nem akarják őt látni, nem fog hátralépni. Ha pedig az ellenzék összes pártja megállapodna és csak azt szabnák feltételként, hogy ő személy szerint ne vegyen részt az együttműködésben, akkor a DK inkább egyedül indulna a választásokon.

forrás: M1 Híradó / hirado.hu

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

4 hozzászólás

 1. Dávid Szaniszla

  A JÓ ISTEN ŐRIZZEN MEG BENNÜNKET ETTŐL A TRAGÉDIÁTÓL!

 2. Dávid Szaniszla

  Nem túlzás ez az önbizalom? Nem hiszem, hogy a DK-n kívűl vannak még, akik visszaóhajtják gyurcsányt? Nekem biztosan nem hiányzik. Lányok, fiúk! Jól meggondoltátok ezt a kérdést? Ha lehet napoljuk el 2030-ra.

 3. Dipl.Ing.Tibor Gutay

  Ez nem rossz így,mert ha külön, nem összefogván indulnak, biztosan vesztesek lesznek.Ez az érdeke a hazának, mert ha a baloldal nyerné meg a választást, az katasztrófa lenne hőn szeretett hazánknak!Amen.

 4. Dékány Ilona

  Ez az egyén –nem ember!– Csak a feleségének lehet ” vezetője” ! A magyarságnak soha többé !!! Az ,hogy a DK-t vannak akik támogatják , nem kell csodálkozni . Ezek a személyek nem gondolkoznak sem nemzetben , sem hazában. Ahogy mondani szokás : Se Istenük , se Hazájuk !Mi lehet az oka annak , hogy mellé állnak egy hazug, gátlástalan egyénnek , azt nem kívánom ecsetelni , hisz’ aki átgondolja a helyzetet , az tisztában van vele. Nagyon szomorú, hogy a magyar földön léteznek ilyen…inkább nem minősítem , hogy milyen egyének . Voltak is, és lesznek is hozzá hasonlók. EGY A FONTOS: MI FOGJUNK ÖSSZE és NE ENGEDJÜK , hogy ÚJRA A HATALOM KÖZELÉBE KERÜLJENEK!!!
  .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.