2019 március 23., szombat
Habsburg György - Fotó: Illyés Tibor / MTI

Habsburg György a Magyar Olimpiai Bizottság nagykövete lett

Share

Kulcsár Krisztián elnök felkérésére Habsburg György a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nagykövete lett. A MOB tájékoztatása szerint az osztrák-magyar újságíró, politikus, közéleti személyiség, Magyarország rendkívüli utazó nagykövete örömmel fogadta el a felkérést.

“Elnökségem alatt a Magyar Olimpiai Bizottság különös hangsúlyt kíván fektetni a nemzetközi kapcsolatainak javítására, aminek új alapokra helyezésében számítok Önre, ugyanis közös korábbi tevékenységeink során volt alkalmam személyesen is megtapasztalni, hogy szerteágazó kapcsolatrendszere párosul a sport iránti elkötelezettséggel és felkészültséggel” – írta levelében Kulcsár Krisztián.

Az utolsó magyar király, IV. Károly unokája és az utolsó magyar trónörökös, Habsburg Ottó fia számára nem idegen az ötkarikás mozgalom, mivel a BOM a Magyar Sportért Alapítvány felügyelőbizottságának jelenleg is tagja, valamint korábban a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázat nagykövete volt.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Nyíltvízi úszó Eb – Rasovszky Kristóf aranyérmes 5 kilométeren

Rasovszky Kristóf aranyérmet nyert szerdán 5 kilométeren a nyíltvízi úszók skóciai Európa-bajnokságán. Szerda reggel verőfényes …

2 hozzászólás

  1. Nem kopnak ezek ki még mindig?

  2. A szabadkőműves Páneurópai Unió volt elnöke, az EP volt tagja, a mostani európai helyzet (Kalergi-terv alapján) kialakításáért nagymértékben felelős néhai Habsburg Ottó ha már titkos vágyát nem tudta véghezvinni, miszerint György fiát magyar királlyá koronáztassa, jó volt a búsás haszonnal járó Magyar Vöröskereszt élére való kinevezése, most meg ez a látványos, kevés munkával járó “beosztás”. Hát igen! Élni tudni kell!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.