2018 április 22., vasárnap
Korábbi sajtótájékoztató a Nagycsaládosok Országos Egyesületének irodájában. / Fotó: PolgárPortál

Harminc éves a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Share

Harminc éves idén a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, amely mintegy 14 ezer tagcsaláddal és hetvenezer taggal rendelkezik.

Kardosné Gyurkó Katalin, a szervezet elnöke a szerdán Budapesten rendezett sajtóreggelin arról beszélt, hogy az elmúlt egy évben jelentősen bővült a szervezet, április óta 460 új tagcsaládot regisztráltak.

Az idei tervek közül kiemelte, az őszi nagycsaládos találkozót, amely idén Szarvason lesz és 6-10 ezer embert várnak rá. Megemlítette a szervezet mesepályázatát is, amelyre augusztus végéig jelentkezhetnek a családok saját meséikkel, az első három helyezett pénzjutalomban részesül.

Az MTI azon kérdésére, hogy az utóbbi években milyen családokat érintő javaslatokkal éltek a kormány felé, Kardosné Gyurkó Katalin azt mondta, számos olyan intézkedés is született az elmúlt években, amelyeket nemcsak ők, hanem más családokat támogató szervezet is felvetett. Több visszajelzést küldtek például a családok otthonteremtési kedvezményével (csok) kapcsolatban, valamint ők kezdeményezték, hogy a D2 kategóriába eső, hét személyesnél nagyobb autóval rendelkező nagycsaládosok kedvezményesen tudjanak autópálya matricát vásárolni.

Joó Kinga elmondta, a NOE – egyetlen magyar egyesületként – tavaly óta tagja, ettől az évtől pedig elnökségi tagja is a COFACE Families Europe nevű szervezetnek, amely stratégiai partnerként szociálpolitikai kérdésekben tesz javaslatokat az Európai Uniónak.

Az 1987-ben alakult NOE jelenleg több mint 250 helyi közösséggel és hetvenezer taggal rendelkezik. Az országos munkát hét regionális központ segíti. Önkénteseik száma megközelíti az 1500-at. Az egyesület munkájának középpontjában a házasság és az élet védelme, az anyaság tisztelete áll, emellett ellátja a családok érdekvédelmét, rendezvényein pedig kapcsolatépítésre és szórakozásra is lehetőséget nyújt.

 

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Magához tért Hillary Clinton – Mindenkit beperelt a Demokrata Párt

Az amerikai Demokrata Párt beperelte az orosz kormányt, Donald Trump elnökválasztási kampánycsapatát és a WikiLeaks …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    KEDVES GYURKÓ KATALIN! Igazán örülnék , ha arról hallanék , hogy az általam jól ismert Frank családot végre meglátogatta , és segítette őket , hogy hozzájussanak ahhoz a 10.000.000 forinthoz, amihez oly’ sokan állítólag hozzájutottak ! Ők ugyanis 15 /tizenöt !/ gyermeket nevelnek becsülettel . Több gyermeket már nem tudnak vállalni . Építkezésbe fogtak –pontosan lakásbővítésbe–, mivel a “régit” kinőtték . De egy igazságtalan törvény miatt őket nem illeti meg ekkora összeg. A miértről inkább nem nyilatkoznék , de felháborít . Már sokat írtam ezzel kapcsolatosan , de süket fülekre találtam . ŐNT , MINT NAGYCSALÁDOST talán érdekelné ennek az ÓRIÁSI családnak a sorsa . AMENNYIBEN NEM KERÜL KUKÁBA A HOZZÁSZÓLÁSOM , és Ön elolvassa , kérem szépen , vegye a fáradságot , és utazzon le Berettyóújfaluba , nézzen utána ennek a dolognak ! Hátha még nem késő …KÖSZÖNÖM SZÉPEN azoknak , akik közbenjárnak !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.