2017 november 20., hétfő
Korábbi sajtótájékoztató a Nagycsaládosok Országos Egyesületének irodájában. / Fotó: PolgárPortál

Harminc éves a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Share

Harminc éves idén a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, amely mintegy 14 ezer tagcsaláddal és hetvenezer taggal rendelkezik.

Kardosné Gyurkó Katalin, a szervezet elnöke a szerdán Budapesten rendezett sajtóreggelin arról beszélt, hogy az elmúlt egy évben jelentősen bővült a szervezet, április óta 460 új tagcsaládot regisztráltak.

Az idei tervek közül kiemelte, az őszi nagycsaládos találkozót, amely idén Szarvason lesz és 6-10 ezer embert várnak rá. Megemlítette a szervezet mesepályázatát is, amelyre augusztus végéig jelentkezhetnek a családok saját meséikkel, az első három helyezett pénzjutalomban részesül.

Az MTI azon kérdésére, hogy az utóbbi években milyen családokat érintő javaslatokkal éltek a kormány felé, Kardosné Gyurkó Katalin azt mondta, számos olyan intézkedés is született az elmúlt években, amelyeket nemcsak ők, hanem más családokat támogató szervezet is felvetett. Több visszajelzést küldtek például a családok otthonteremtési kedvezményével (csok) kapcsolatban, valamint ők kezdeményezték, hogy a D2 kategóriába eső, hét személyesnél nagyobb autóval rendelkező nagycsaládosok kedvezményesen tudjanak autópálya matricát vásárolni.

Joó Kinga elmondta, a NOE – egyetlen magyar egyesületként – tavaly óta tagja, ettől az évtől pedig elnökségi tagja is a COFACE Families Europe nevű szervezetnek, amely stratégiai partnerként szociálpolitikai kérdésekben tesz javaslatokat az Európai Uniónak.

Az 1987-ben alakult NOE jelenleg több mint 250 helyi közösséggel és hetvenezer taggal rendelkezik. Az országos munkát hét regionális központ segíti. Önkénteseik száma megközelíti az 1500-at. Az egyesület munkájának középpontjában a házasság és az élet védelme, az anyaság tisztelete áll, emellett ellátja a családok érdekvédelmét, rendezvényein pedig kapcsolatépítésre és szórakozásra is lehetőséget nyújt.

 

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

szerkeszto

Latest posts by szerkeszto (see all)

Share

Esetleg más?

Sass Kálmán mártír lelkész mellszobrát avatták fel a partiumi Érmihályfalván

Felavatták Sass Kálmán mártír lelkész mellszobrát vasárnap a partiumi Érmihályfalván annak a református templomnak a …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    KEDVES GYURKÓ KATALIN! Igazán örülnék , ha arról hallanék , hogy az általam jól ismert Frank családot végre meglátogatta , és segítette őket , hogy hozzájussanak ahhoz a 10.000.000 forinthoz, amihez oly’ sokan állítólag hozzájutottak ! Ők ugyanis 15 /tizenöt !/ gyermeket nevelnek becsülettel . Több gyermeket már nem tudnak vállalni . Építkezésbe fogtak –pontosan lakásbővítésbe–, mivel a “régit” kinőtték . De egy igazságtalan törvény miatt őket nem illeti meg ekkora összeg. A miértről inkább nem nyilatkoznék , de felháborít . Már sokat írtam ezzel kapcsolatosan , de süket fülekre találtam . ŐNT , MINT NAGYCSALÁDOST talán érdekelné ennek az ÓRIÁSI családnak a sorsa . AMENNYIBEN NEM KERÜL KUKÁBA A HOZZÁSZÓLÁSOM , és Ön elolvassa , kérem szépen , vegye a fáradságot , és utazzon le Berettyóújfaluba , nézzen utána ennek a dolognak ! Hátha még nem késő …KÖSZÖNÖM SZÉPEN azoknak , akik közbenjárnak !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.