2018 december 14., péntek
Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár, Fűrész Tünde miniszteri biztos, Kutassy Jenő, a NOE elnökhelyettese, Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke és férje, Kardos Botond, valamint Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriuma elnöke (b-j) a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 30. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen a Várkert Bazárban 2017. október 14-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Harmincadik születésnapját ünnepli a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Share

Nagy családban élni jó és ezt nem lehet elég sokszor elmondani – hangsúlyozta a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke a szervezet 30. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen szombaton Budapesten.

Kardosné Gyurkó Katalin elmondta, hogy az egyesület 1987-es alapításakor megfogalmazott értékek évtizedek óta összekötik tagjaikat és azóta is változatlanok maradtak. Hozzátette: azért jó nagycsaládosnak lenni, mert a felmerülő problémák ellenére az öröm és a szeretet mindig több, mint a nehézség. “Az érzelmi energia, a vitalitás a családból (…) táplálkozik, az egyesület dolga pedig az, hogy minél több emberrel megismertessék ezt az életformát” – hangsúlyozta az egyesület elnöke az ünnepségen, amelynek díszvendége Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége volt.

Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népességpolitikáért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében úgy fogalmazott: “tisztelet a hősöknek”, azoknak, akik a mai “kifordult” világ ellenére vállalják a nagycsaládos létet. Hősöknek nevezte azokat is, akik annak idején létrehozták az egyesületet és megemlékezett a szervezet egykori elnökeiről. Mint mondta, az egész kormány büszke arra, hogy stratégiai partnere lehet a nagycsaládosok egyesületének. Felhívta a figyelmet arra, hogy 2018 a családok éve lesz, és már formálódnak azok a programok, amelyeken a NOE-val együtt fognak dolgozni.

A Benyus család és az elnökség a szervezet himnuszát énekli a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 30. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen a Várkert Bazárban 2017. október 14-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ezt követően Annemie Drieskens, az európai családos szervezetek konföderációjának (COFACE Families Europe) elnöke gratulált az egyesület tagjainak. Mint mondta, Magyarországon a NOE-n kívül a gyermekeiket egyedül nevelő szülők egyesülete tagja a szervezetüknek, amelynek legfontosabb értékei a sokszínűség, a diszkriminációellenesség, az esélyegyenlőség és a szolidaritás.

Az ünnepségen az egyesület elnöke a nagycsaládosokért végzett áldozatos munka elismeréseként átadta a NOE nemzetközi díját. A 2017-es elismerést Jakabffy Emma, a nagyváradi Pro Familiae Alapítvány elnöke és Luc De Smet, a flamand nagycsaládosok egyesületének elnöke vehette át.

Az 1987-ben alakult NOE jelenleg több mint 250 helyi közösséggel és hetvenezer taggal rendelkezik. Az országos munkát hét regionális központ segíti. Önkénteseik száma megközelíti az 1500-at. Az egyesület munkájának középpontjában a házasság és az élet védelme, az anyaság tisztelete áll, emellett ellátja a családok érdekvédelmét, rendezvényein pedig kapcsolatépítésre és szórakozásra is lehetőséget nyújt.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

A munkaerőpiacra is bevezetné a migránskvótákat a LIBE

Brüsszelben is lassan véget ér a nyári szünet. A Magyarországot is többször bíráló LIBE szakbizottság …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.