2021 október 16., szombat
Illusztráció (MTI-fotó: Bruzák Noémi)

Háromnapos családkongresszust tart a NOE

Share

Családkongresszust rendez július 12-14. között a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), a szervezet legnagyobb szakmai rendezvényét Veszprémben tartják.

Joó Kinga, a NOE elnökhelyettese az M1 aktuális csatornán vasárnap azt is elmondta, hogy a kongresszus első napjának fő témája a “családbarát Európa” lesz, arról beszélnek majd, milyen intézkedések kellenek ahhoz, hogy a fiatalok “merjenek igent mondani a jövőre”, vagy hogy a generációk miért akarnak együtt élni, és ehhez milyen jó példák lelhetők fel Európában.

A kongresszus további két napján szó lesz a magánélet lehetőségeiről a nagycsaládban, illetve arról, hogy a szülők mit tanulhatnak a gyerekektől.

Magyarországon százezer olyan család él, ahol három vagy több gyermeket nevelnek, a NOE-nak mintegy 12 ezer nagycsalád a tagja.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Bakstól Ópusztaszerig: elkezdődött a Rákóczi Szövetség tábora

Megkezdődött a Rákóczi Szövetség negyedik nyári anyanyelvi tábora a Csongrád megyei Bakson, amelynek programjain Erdélyből, …

4 hozzászólás

 1. “Elzavartuk a Metternich kompániát, kaptuk helyébe, az új kormány! Nyugodtan elmondhatjuk, eben gubát cseréltünk!” Petőfi 1848 őszén! Elzavartuk, a kommunista kompániát, kaptuk az Antall kormányt! Eben gubát cserélünk!

  Az emberek nem akarnak megszületni. Az emberek elmennek innen, ha már élnek
  Az emberek nem házasodnak. Az emberek óvakodnak az utódoktól. Az emberek sietnek meghalni, mert nincs mód élni. Ez a nemzeti fellendülés. Ady. Haldoklunk 1906. 0
  Tudjuk mi jól, hogy a mi parlamenti pártjainkban lélek, lendület és kultúra annyi lehet körülbelül, mint, Macedónia összeverődött bandáiban. Akkor nem búsultak a magyar urak: oláhok jöttek a magyarok helyébe, az oláh olcsóbb volt és alázatosabb!

 2. Honnan jövünk, hová tartunk?

  A munkanélküliség rémére a társadalom nagy része gyermektelenséggel válaszol. Ez jól kimutatható a népességi adatok változásában. Másrészt megfigyelték, hogy az állatok is az utódok meg nem születésével válaszolnak, ha a megélhetésük nem biztosított vagy élelmezésük szűkös. Malthus az 1800-as évek elején leírta, hogy a munkanélküli tömegek segélyezése 15 év alatt megháromszorozta a londoni nyomor telepek lakosság számát. Persze ezt a modern gondolkodás, mint elfogadhatatlant elveti. Pedig mindenkinek csak annyi gyereket szabadna vállalnia, amennyit elbír tartani, felbír nevelni.
  A szabad természetben élő madarak nem költenek, ha nekik maguknak és éhezniük kell! Kivéve a kakukkot, amely köztudottan másokra hárítja az utódai nevelését! De a buta énekes madaraktól, talán meg bocsátható, ez a magatartás! Igaz, ott a jövevény, maga rögtön kilökdösi „testvéreit” és a szülök, fel se fedezik a turpisságot! De az ember, miért tesz ilyet? „Saját fiókát” nem vállal, helyette adóval elvont jövedelméből, mások utódait nevelik számolatlanul!
  2. Az emberiség szegénységéből és iskolázatlanságából fakadó rákosan gyors szaporodása. Erre is utalt néhány marslakó. Sajnos a vitathatatlansága ellenére, a katolikus egyházzal és az Egyesült Államokkal az élen, ezt tabutémaként kezelik. Vagyis a zöldmozgalmaknak nem a technikai haladás ellen kellene fellépni, hanem éppen a legnagyobb vallási és világi tekintélynek a véleményére kellene hatni
  . A gyengébbek korábban elhaltak, az értékesebbek, a bátrabbak a háborúk során jobban pusztultak, a katonáskodásra sem alkalmasak pedig jobban szaporodtak. Amióta vannak demográfiai felmérések, a jobban képzett rétegek természetes szaporodása többnyire negatív, de mindig az átlag alatti, a képzettségben és jövedelemben alacsonyabb rétegek pedig mindig gyorsan szaporodnak. Ennek ellenére a társadalmi fejlődés vészesen gyorsuló folyamattá vált. Teller Ede, 1938.
  A központi hatalom legyen bármily felvilágosult, bármily tudós, nem képes átfogni egy nép életének összes részleteit. Azért nem képes, mert egy ilyen munka meghaladja az emberi képességet. Ha mégis megpróbálja megalkotni és működtetni az oly különböző rugalmasságú rétegeket, az vajmi tökéletlen jár, vagy kimerül a haszontalan fáradozásban.
  Az indiánok könnyelműsége közismert, és leküzdhetetlen a vadak ellenállhatatlan szenvedélye, hogy pillanatnyi szükségleteiket és vágyaikat azonnal kielégítsék. Hogy később milyen hasznuk lesz belőle, alig érdekli őket. Könnyen felejtik a múltat, a jövővel meg egyáltalán nem törődnek. Könnyű megjósolni, hogy civilizálódni sohasem fognak akarni az indiánok, vagy ha egyszer eljutnak odáig, hogy akarnak, túl későn fognak megpróbálkozni vele. Az indiánok nincsenek birtokában a civilizálódás elengedhetetlen feltételének (letelepedés, földművelés) de nagyon nehéz is volna elsajátítaniuk. (Miként a mi ”indiánjaink” sem.)
  Az olyan emberek, akik, egyszer már a dologtalan, kalandos vadászéletet folytatják, szinte leküzdhetetlen ellenszenvet éreznek az állandó rendszeres munka iránt, amit a földművelés megkövetel. Az Észak amerikai bennszülöttek nemcsak rossznak tartják a munkát, hanem szégyennek is! Büszkeségük majdnem olyan makacsul küzd a civilizálódás ellen, mint a lustaságuk!
  Megjelent a Kapuban! 2006
  Az állami segély, vagy közmunka éhbér, az éhenhaláshoz sok, a megélhetéshez kevés. A terhesség alatt éhező, felelőtlen anyák csökkent értékű utódokat szülnek. Az is probléma, hogy vannak nők, akik 16 éves koruk körül szülik gyermeküket, míg mások csak 26 fölött. Míg az orvosilag ajánlott kor a kettő között van. De hallgassák, meg mit mond erről egy tőlem okosabb ember, Richard Dawkins az Önző gén, című könyvében: 149.old. „Tulajdonképpen semmi nem akadályozhatja meg, ha egy anyagi forrásokkal egyáltalán nem rendelkező párnak pontosan annyi gyermeke legyen, amennyit a nő ki tud hordani. Ám a jóléti állam nagyon természetellenes dolog… Miden túlzott engedékenységgel járó gén azonnal megbűnhődik: az ilyen gént magukban hordó gyermekek éhen halnak… Eltörültük, a családot, mint gazdasági önfenntartó egységet, s az állammal helyettesítettük. A fogamzás gátlást azzal támadják, hogy természetellenes. Így igaz, nagyon természetellenes. Ám természetellenes jótéti államunk is, hacsak nincs természetellenes születésszabályozásunk is, mert máskülönben a végeredmény a természetben is fellelhető nagyobb nyomorúság. A jóléti állam a legnagyobb önzetlen rendszer, amit az állatvilág valaha ismert. Azok az emberek, akiknek több gyermekük van, mint ahányat felnevelni képesek, valószínűleg a legtöbb esetben túlságosan tudatlanok ahhoz, hogy tudatos visszaéléssel vádolhatnánk őket.
  Azok a nagyhatalmú intézmények és vezetők, akik szándékosan bátorítják őket, szerintem kevésbé állnak gyanún felül”. (Ostobákon könnyebb uralkodni, de eltartani is őket?) A jólétre vergődő szülő képes korú emberek önzésükben gyermeket nem vállalnak, így önmagukat ítélik önzésük bűnéül kihalásra. Közben felejtik, hogy a fejlett kultúrákat mindig a szaporább barbárok győzték le.
  Hermann Imre Az ember ősi ösztönei, című könyvében (első megjelenés 1941) „az egyes ember skizofrenizálódását (tudathasadásos elmezavar, lelki betegség, szellemi tevékenység fokozatos leépülése, lelki folyamatok megbomlása) illetően egyéni tapasztalatok alapján azt a hipotézist állították fel, hogy a kora gyerekkori éhezések következménye. Ez különben a koplalásnak lelki hatásaival is egybevágna. Plusz a lélek elveszti melegét, színességét, hallucinációszerű fantáziaképek és hangok jelentkeznek. Az éhező ember gyakran magába roskad, az alvási idő növekszik. Hosszabb böjtölésnél időnként ingerült hangulatot, mások bosszantásának örömét, visszahúzódást, fokozott érzelmi hidegséget, tompaságot, a kitörésekig fokozódó ingerlékenységet tapasztaltak. (Szögi Lajos tanár agyonverése a közelmúltban). A páciens alkatában egyébként csak kevésbé meggyökerezett agresszív tendenciát felfokozza. Roboz Vera pszichoanalitikus eredményei szintén arról tanúskodtak, hogy agresszió az éhezés hatására fokozódtak. A munkanélküliség, és a kisösszegű segélyek bűnéért, a jövő nemzedék agresszívvá válása lesz a büntetés, már ma is ismerős a megélhetési bűnözés fogalma.
  Hol kezdődött a kipusztulás szisztémája?

  A földről elűzéssel leszoktatták az embereket az önfenntartásról. Saját élelme megtermeléséről, míg a nyugdíj megteremtésével, adásával, függetlenítették a fajfenntartás, gyermeknevelés szükségességétől! Az „ipari forradalom” előtt, az emberiség foglalkoztatása megoldott volt! Mindent magának készített, ennivalót, ruhát, lakhelyet! Még a szórakozását is! Hangszereket! Nem vágyott Rádióra, magnóra, televizíóra, csoda kütyükre!

 3. ORIGINAL PALESTIN HOLOCAUST: 2018!!!
  KULTÚRSOKK: 2018!!!
  MAGYARORSZÁG MA CSUPÁN 1 CIONISTA GYARMAT!!!
  ORBÁN VITYA PEDIG CSAK 1 SEGGFEJ RABSZOLGA!!!
  VALÓJÁBAN MANAPSÁG NETANYAHU MAGYARORSZÁG “KIRÁLYA”!!!
  Rise Against: Prayer of the Refugee = Pálos Trend: ÖRDÖGŰZŐ
  Aranyos hallgatóink és rajongóink!
  Szíves örömest tudatjuk, hogy a Rise Against – Prayer of the Refugee számát feldolgoztuk és, hogy ezentúl a Pálos Trend formációtól ez a szám a Palesztin holokauszt hangoskönyveként, Ördögűző címmel fog futni a video megosztókon.
  Hallgassanak ránk!…))
  Szerrel és tettel: Pálos Trend
  Pálos Trend: ÖRDÖGŰZŐ Melegedj, fiam, a tűznél, És máris regél a reggel. Szebb időkről, ahogy én is, A helyről, ahol fogant a jel. Mielőtt kisemmiztek volna, Emléket rajzoltunk a porba, Volt egy édes anyafölded, Amit elvettek tőled. Szánalmad nem kell, A fegyvert, pénzed vidd el, Úgyis cserbenhagynál, Ebből nem kell már… Dühösen, elszántan élünk, De fázunk az éhségtől. Mi vagyunk ama magyar ifjak, Akik féltek a sötéttől. Míg mi izzadunk, Az édenkertünk tolvaj lopja szét. Jönnek és gázolnak a gyerekvérben, Meddig tűrjük még? Szánalmad nem kell, A fegyvert, pénzed vidd el, Úgyis cserbenhagynál, Ebből nem kell már… Hát lásd meg, hogy létünkért tennünk is kell, Vessük máglyára vélelmünk, égessük el, Nem kell némán tűrnünk, mert áldott a nép, De elvesszük most, és nincs vége még! Szánalmad nem kell, A fegyvert, pénzed vidd el, Úgyis cserbenhagynál, Ebből nem kell már…
  https://www.facebook.com/zoltan.megyesi.3/videos/277360225651303/

 4. Orr Bán

  Az öntelt, büszke majom.
  Tetszik magának nagyon!
  Számára szent, és igaz!
  Maga szarta spanyol viasz!
  Ragaszt jövőt a mához,
  Adófizetőt hatalmához!
  Új ostoba szavazókat,
  Aki hatalomhoz juttat!
  A jövőd romák kezében,
  Mint lompos vesszéjében!
  Fuss, Causescunál idejében.
  Leszedik helikoptered.
  Ha farkad örömmel vered!
  Ha nem pucolsz, elpucolnak!
  Új zsidók meg puccsolnak!
  Jön “a megmentés tanácsa”!
  Húzz el, időben a picsába!
  2019. 02. 11.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.