2021 szeptember 28., kedd
Gyermekek játszanak a Kolompos táborban (Fotó: MTI/Komka Péter)

Határon túli családszervezetek nyerhetnek támogatást

Share

Kétszázmillió forintos keretösszeggel határon túli családszervezetek támogatására ír ki pályázatot az ősszel a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága – jelentette be a nemzetpolitikáért felelős államtitkár hétfőn Egerben.

Potápi Árpád János a külhoni magyar családok éve keretében szervezett egyhetes Kolompos tábor megnyitóján emlékeztetett: 2018 a családok éve Magyarországon, amelynek határon túli programjai a külhoni családok éve részét képezik.

Felidézte: a tematikus év apropóján már meghirdettek egy félmilliárd forint keretösszegű pályázatot családbarát tevékenységet folytató külhoni vállalkozások számára, amelynek eredményhirdetése és az elnyert források folyósítása hamarosan megtörténik. Ezt követi és egészíti ki ősszel a családszervezetek programjait és munkáját támogató 200 millió forintos kiírás, az erre beérkező igényeket még ugyancsak idén elbírálják – közölte Potápi Árpád János.

A Kolompos együttessel közösen szervezett, a nemzetpolitikai államtitkárság támogatásával hétfőtől augusztus szombatig tartó táborban 45 külhoni család vesz részt – tette hozzá. Az államtitkárság idén kiemelt feladatának tekinti a külhoni magyar családok éve programjai, valamint a nagycsaládosok támogatását. A Kolompos táborba érkezett 137 gyermek és 100 felnőtt között sokan vannak, akiknek más módon nem lett volna lehetőségük egy hetet Magyarországon üdülni és megismerni Eger nevezetességeit – mondta.

A gyerekeknek ez különösen meghatározó élmény lehet – tette hozzá, megjegyezve, hogy a következő néhány nap a színes programok és a pihenés mellett kapcsolatteremtésre is alkalmat teremt a különböző régiókból jött családoknak. A Kolompos tábor résztvevőit egyebek mellett játszóházak, kézműves-foglalkozások, táncbemutató és történelmi előadás várják, megismerhetik a várat, a várost és strandolhatnak is.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

„Ha buddhista lennék…” – gondolatok a rózsafüzérről

Ha buddhista lennék, könnyű dolgom lenne. Elmondanám, hogy milyen távol-keleti meditációs gyakorlatot végzem és mindenki …

2 hozzászólás

 1. PÓGÁROK MENNYORSZÁGÁBAN!
  Az emberek nem akarnak megszületni. Az emberek elmennek innen, ha már élnek. nem házasodnak, óvakodnak az utódoktól! Sietnek meghalni, mert már nincs mód élni. Ady Haldoklunk 1906. “Vezető státusz férfiakról, előkelő politikusokról, társadalmi vezéremberekről, kedves, hízelgő elismeréssel szoktuk megállapítani, hogy nagy gazemberek” Ady, 1902
  “Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenntartsa saját uralmát!” Lewin 1802! Beszoptuk!
  Törvényszerűen mondhatjuk ki: hitvány idősebb nemzedékek mellett felnőtt ifjúság még hitványabb. Szabó Dezső 1921!
  Nincs nekem a zsidóval semmi bajom. csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltűnően sok a zsidó Márai Sándor
  “A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a „nemzeti” jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali.” (Márai Sándor)
  Seregesen süvöltő senkik, újra jönnek!
  Harsány közhelyekkel, rád köszönnek!
  Hamisságot, fekete körömmel vakar.
  De ő, elszántan irányítani akar!
  Küld néked hanta szórólapot!
  Közhelyes butasága felragyog!
  Amit hiszi, kívánatos néked
  Fenéket! Guta kerülget téged!
  Feltűnik maga, sötét homályból
  Rejtett, buta, sötét magányból,
  Ott volt nekünk, jó helyen,
  E kisszerű, és jelentéktelen!
  Ma programját hirdeti meg!
  Még butább: ezt kajáld meg!

 2. A román egyház a magyaroknak is adott földet, ha áttért a görög-keleti vallásra; melyet a római katolikus egyháznál kisebb anyagi követelések is ösztönöztek. Az eredmény: Szabó Dezső író tapasztalata: „Másnap dé­lelőtt én tartottam az ünnepi prédikációt, melyet a közönség láthatóan értetlenül hallgatott. Mert ezeknek nagy része már alig ért valamit magyarul. Olyan ősi nevük van, mintha az Árpád apánk kortársai volnának, és teljesen elrománosodtak.” Szabó Dezső: Életeim 452. old. de 1700-1844 között 2200 ezer román települt be Erdélybe! Nem tudjátok, vagy tudatos, álszent pap hazugok vagytok?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.