2019 szeptember 18., szerda
Forrás: somogyma.hu

Határon túli magyar gyerek kezdték meg a nyaralásukat Zánkán

Share

Kárpátaljai magyarokat köszöntött az Országházban az Emberi Erőforrások Minisztériumának a Kárpát-medence magyar oktatásának fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára pénteken; a gyermekek vasárnaptól a zánkai Erzsébet-táborban nyaraltak.

Lőrinczi Zoltán az ünnepségen azt mondta, nagy büszkeség, hogy a Parlamentben találkozhatnak. Ez az a hely, ahol eldől a magyar nép sorsa, ahol “nemzetünk legkiválóbbjai” társaik szavazatai alapján összegyűlnek, eldöntve, mi lesz a legjobb a többieknek, szerte a Kárpát-medencében – jelentette ki.

A helyettes államtitkár arra kérte a jelenlévőket, hogy vigyék el üzenetét szüleiknek, rokonaiknak, barátaiknak: magyarnak lenni jó.

Idén az Erzsébet-táborok keretében 6 héten keresztül mintegy 880 kárpátaljai magyar nemzetiségű fiatal, valamint 440 magyarul tanuló ukrán nemzetiségű gyermek nyaralhat a zánkai Erzsébet-táborban, ahol együtt vakációznak anyaországi társaikkal, így személyes kapcsolatokon keresztül élhetik meg összetartozásukat.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Úrnapja (Postcommunio – áldozás után)

Köszönöm, hogy áldozhattam, s mint méltatlanra nem sújtott le rám haragod.   Köszönöm a csendet, …

Egy hozzászólás van

  1. Bunkóság lenne,ha CSAK magyarul beszélő ukrán gyerekek nyaralhatnának Zánkán?
    Hiszen a nyelvtörvényük éppen az általunk beszélt nyelvet használókat akarják szívatni. Nem kenyerem ez,de határozottan az az érzésem,hogy a nacionalisták( az u-krainaiak 90%-a az) NE NYARALHASSANAK MÁR Magyarország pénzén.
    Tudom,hogy gyerekekről van szó. De a szüleik,nem a jóra tanítják őket. És a gyerek a szülei mintáját szokta követni. Legalább lenne,valami előzetes átvilágítás. A helyiek,egészen pontosan tudják,hogy kik azok,akiket nyaraltasson inkább a bonbongyáros.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.