2020 június 6., szombat
Az új Hernád-híd alapkövének letétele. Forrás: resourceinfo.hu

Híd épült a Hernád fölött

Share

Az új Hernád-híd alapkövének letétele. Forrás: resourceinfo.huIsmét híd köti össze a történelmi Abaúj két települését: a határ szlovák oldalán található Kenyhecet a vele átellenben lévő Abaújvárral – írta az Észak-Magyarország csütörtökön.

    

A Hernád fölötti hidat 1944. december 17-én robbantották fel, ezzel elszakítva egymástól rokonokat, barátokat, akik addig szabadon, kettős birtokossági igazolvánnyal léphették át a határt – emlékeztet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilap írása.
    

A most újjáépült híd és az arra felvezető két bekötő út több mint négymillió eurós költségből épült meg. A fejlesztéssel a két térség közvetlenül érintett 18 települése, valamint a nagyobb régió közelebb került egymáshoz, a projekt eredményeként a határ magyar oldalán lakóknak pedig akár a napi munkavállalás lehetősége is biztosított a kenyheci ipari parkban – olvasható az Észak-Magyarországban.

 

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Zana Diána

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem Kommunikáció és Médiatudomány szakon először Közéleti és Egyházi kommunikáció, majd Multimédia szakirányon. Intézményi sajtósként dolgozom, emellett a PolgárPortál szerkesztő-újságírójaként tevékenykedem.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.