2021 március 4., csütörtök
Forrás: breitbart.com / Pestisrácok.hu

Hoppál Hunor: A „Milo-ügy” tanulságai

Share

Milo Yiannopoulos Magyarországra érkezése ügyében pro és kontra elhangzott már minden érv és ellenérv a brit médiasztárról, a balliberális politikai- és médiaelit pedig sokáig napirenden tartotta a témát a szüntelen hisztériakeltéssel. A „botrányt” követő porfelleg eloszlásával azt láthatjuk, hogy ismét elhaladt mellettünk egy olyan diskurzus, amely során a haladó média mindvégig nélkülözte a valóságot.

A dolgok jelenleg úgy állnak, hogy a konferenciát májusra halasztották. Ezt nem egy baloldali sajtóorgánum úgy tálalta, hogy nem rendezik meg az eseményt. Már itt fellelni az ügy kapcsán adódott fő problémát: a szándékos tényferdítést. Lehet, hogy én vagyok elmaradott, de tudtommal ordas nagy különbség van egy konferencia lefújása és elhalasztása között. De ha még ez lenne a legnagyobb baj a „mértékadó” sajtóval…

Amióta december végén kiderült, hogy a „veszélyes köcsög” Magyarországra jön, az ellenzék megállás nélkül ütötte-vágta a kormányt, hogy miért hívja meg ezt a „náci, rasszista” provokátort. (Attól most tekintsünk el, hogy nem a kormány a konferencia szervezője.) A jobbikos és ballib média szinte teljes garmadája egész pályás letámadást intézett Milo ellen. Az Alfahír másfél éve egy kvázi portréban még pozitív példaként tüntette fel a liberális hegemónia ellen harcoló Yiannopoulost, Most azonban ők is beálltak a károgók sorába. A baloldali portálok mutatványainak azonban ismét sikerült mindent alulmúlniuk. Roppantul kínos volt látni, ahogy láthatóan felületes olvasottsággal, mindössze néhány kiragadott idézettel ostorozták a jobboldali publicistát. A legfőbb vesszőparipájuk természetesen a „pedofília támogatása” volt. Pályafutása során abban az egy esetben kért bocsánatot szavai félreérthetősége miatt Milo, és nyilvánvalóvá tette, elfogadhatatlannak tartja a pedofíliát. Mint mondta, újságírói munkássága alatt mindig is evidenciát jelentett számára a pedofilellenesség, ráadásul korábban ő maga fedte fel három pedofil kilétét. Ennek fényében nevetséges őt ezzel vádolni, mégis mindenki így tett. A Szabadfogás nevet viselő HírTV-s sztárműsor múlt heti adásának fele az öncélúan kreált botrányról szólt. A 444 pedig egy cikke címében „botrányhős szélsőjobboldali homoszexuális megmondóemberről” írt. Van azért ennek egy diszkrét bája, hogy az a portál adta ezt a címet, ami szerint annak, hogy valaki meleg, nincs relevanciája az adott személy munkásságát illetően. Most akkor a saját retorikájuk szerint homofóbbá váltak? Nahát.

Közben pedig kikiáltották főostobának Megadja Gábort és Jeszenszky Zsoltot, akik szinte egyedüliként próbálták megérteni és megértetni a Milo-jelenséget. Azt az összetett jelenséget, amit nem lehet egy három nyilatkozatból összeállított mixszel megfejteni.

Iszonyú izzadságszagú üdvrivalgás tört ki, amikor némelyek arról értekeztek, nem biztos, hogy az extravagáns újságíró eljön a konferenciára. Sok helyen tüstént megírták, hogy lefújták a „szélsőjobbos provokátor” részvételét. Itt megint csak kelletlenkedik egy apró bökkenő: mindössze annyi, hogy tényként kezeltek egy feltételezést.

A fentebb említett alternatív valóságértelmezésekkel egyébként semmi baj nincsen, hiszen a töretlenül független és mindhalálig objektív médiatermékeknek minden eszköz megengedett az orbáni diktatúrával szemben folytatott hősies küzdelemben. Ja, nem.

A szóban forgó botrányhősnek egyébként valóban vannak vitatható, sőt elfogadhatatlan mondatai. Ám nem ott, ahol ezeket a ballib megmondóemberek keresgélik. Azonban számtalan fontos, civilizációnkat érintő kérdésben érdemes rá figyelni. Lehet azon is vitatkozni, hogy az igazságokat milyen körítésbe csomagolja – ízlés dolga. Viszont egyértelműen üdítő látni, ahogy a liberálisokat összezavarja és az őrületbe kergeti a puszta tényekkel, és mindenképpen sajátos stílusával.

Milo sokszor szólalt fel a szólásszabadság érdekében. Többször rámutatott arra, milyen álságos, amikor a „toleráns”, progresszív balliberálisok azért tüntetnek, hogy ne tudjon előadást tartani az adott helyszínen. Úgyhogy reméljük, hogy a májusi konferencián részt fog venni a többi előadó mellett Milo Yiannopoulos is. Jelenléte mindenképpen jó lenne – azáltal a PC-véleménydiktatúra ellenszelében álló szólásszabadság is jelesre vizsgázhatna.

Hoppál Hunor

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Kutatók Éjszakája, 2019

Idén, rendhagyó módon, a Kutatók Éjszakáján egy intézmény 3 helyszínét kerestük fel: az Óbudai Egyetem …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.