2021 március 8., hétfő
Forrás: tutiblog.com

Hoppál Hunor: Szorít a migráció spanyolcsizmája

Share

Sajtóhírek szerint Soros György másfél órát tárgyalt Spanyolország újdonsült baloldali miniszterelnökével. Ezáltal az új spanyol kormány közelmúltbeli lépései azonnal értelmet nyernek – emellett pedig markáns cáfolatot kap minden olyan ócska, üres szövegelés, ami arról szól, hogy Soros semmilyen formában nem kívánja befolyásolni az európai politikát.

Ugorjunk egy kicsit vissza az időben! Június elsején a spanyol parlament megszavazta a Mariano Rajoy konzervatív kormányfő ellen indított bizalmatlansági indítványt, amelyet a Spanyol Szocialista Munkáspárt kezdeményezett, mondván, hogy Rajoy miniszterelnök és pártja egy korrupciós botrányban érintett. Ezzel együtt pedig automatikusan bizalmat szavaztak Pedro Sáncheznek, a szocialisták főtitkárának a kormányalakításhoz. A baloldali politikus másnap letette hivatali esküjét, a beiktatási ünnepségről azonban – a hagyományokat megtörve, a spanyol demokrácia történetében először – hiányoztak a vallási jelképek: a Biblia és a feszület. „Erőteljes” kezdés, mondhatnánk. Jelzésértékű a keresztény szimbólumok semmibevétele, fontos jelentéstartalmat hordoz az esküt tett spanyol kormány munkájára nézve – ez már az új kabinet eddigi, mindössze néhány hetes tevékenységét illetően tisztán látható.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter bátor döntést hozott azzal, hogy nem engedte az olasz partoknál kikötni az Aquarius nevű, mentőhajónak becézett migránshajót, amelyet Soros Györgyhöz köthető szervezetek indítottak útnak. A frissen beiktatott spanyol miniszterelnök erre reagálva fejest ugrott a PC-tengerbe, amiben azóta magatehetetlenül kapálózik. Egyik első kormányfői megnyilatkozásaként bejelentette, Spanyolország kész befogadni az Aquariust. A hajó végül Valenciában kötött ki. A „menekülteket” elhelyezendő ezután diákokat költöztettek ki kollégiumukból, hogy legyen hely az Aquarius utasainak. Ennek igazán sok értelme volt, hiszen elszállásolásuk után mindössze 24 órával 23-an eltűntek – ők valószínűleg a 2015-ös magyarországi eseményekhez hasonlóan a spanyol országutakon járkálnak. Szép munka, Hispánia!

Ugyanazon napokban napvilágot látott egy másik hajmeresztő nyilatkozat a kormány részéről, amelyet a belügyminiszter tett. A belügyi tárcavezető eltávolítaná a két, Marokkóban található spanyol enklávé köré emelt kerítésről a szögesdrótot annak érdekében, hogy az illegális bevándorlók semmiképpen ne sérüljenek meg. Micsoda humanitárius elképzelés! Irigylem a spanyol belügyminiszter problémáit. Természetesen a határzárakon lévő szögesdrót jelenti a legnagyobb gondot a migráció koordináta-rendszerében… Mi lesz a következő? Lebontják a kerítést is, mondván, hogy az sérti a migránsok jogait?

Ezek a tettek és a nyilatkozatok egyértelműen összecsengenek Soros György akaratával.

Spanyolország az új Németország, és ha folytatják az NGO-k migránshajóinak befogadását, azzal új frontot nyitnak a bevándorlási káoszban, ami korántsem jó hír. Főképp azért nem, mert a friss fejlemények alapján úgy tűnik, a Nyugat-Balkánon a 2015-ös hullámhoz hasonló helyzet van kialakulóban.

Soros György két pénzügyi tanácsadó társaságában ment Madridba, hiszen Spanyolország pillanatnyilag súlyos költségvetési problémákkal küzd. A nehéz gazdasági helyzetből való kilábalásban a tőzsdespekuláns nyújthat segítő jobbot a spanyol kormánynak. De milyen áron?

A milliárdost természetesen nem az önzetlen segélynyújtás szándéka vezérli. Ha született megállapodás arról, hogy pénzügyileg kisegíti a spanyol vezetést, nyilvánvalóan kér valamit viszonzásul. Éppen most, amikor Németország kezd kigyógyulni a Willkommenskultur nevű kulturális- és etnikai leprából, Spanyolország Soros pénzéért cserébe beleszeret az illegális migrációba? Vajon a bevándorlás kényszerű ösztönzése és támogatása lesz a gazdasági stabilitás keserű ára a spanyoloknál?

Egyértelmű, hogy Soros be akar avatkozni egyes európai országok belpolitikájába, hogy sokak által tagadott, ám igenis létező tervét minden áron végrehajtsa – ez azonban egyenes úton vezetne Európa tönkretételéhez. Ennek tehát minden esetben ellen kell állni! A V4-ek, Ausztria és Olaszország mellett Németország is kezd ébredezni. A kvótaveszély elmúlt. Azonban Spanyolország kisebbségi kormánya még keresztbe tehet az összeurópai többségi akaratnak.

Őszintén reméljük, hogy nem terjed tovább a spanyolnátha.

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Kutatók Éjszakája, 2019

Idén, rendhagyó módon, a Kutatók Éjszakáján egy intézmény 3 helyszínét kerestük fel: az Óbudai Egyetem …

Egy hozzászólás van

  1. Dávid Szaniszla

    “Gratulálok” a spanyol kommunista miniszterelnöknek, hogy a spanyol labdarugók, kiestek a VB-n. Ehhez már csak az kellett, hogy a migráns hajók sorra kikötnek Spanyollország partjain, remélem a spanyol szurkolók legnagyobb örömére. A keresztény gyökerek megtagadása nem vezet jóra. Istent nem lehet csakúgy kizárni egy ország életéből. Ez nem megy következmények nélkül. S ezt nem fenyegetésnk szánom, csak figyelmeztetésnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.