2019 január 21., hétfő
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz – Magyar Polgári Párt elnöke.MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Íme, az új kormány névsora

Share

A miniszteri tisztségből távozó nagy neveket, és eddig ismeretlen újakat is találunk a negyedik Orbán-kormány minisztereinek listájában. Itt nem hivatalos, teljes névsor!

Megszerezte a negyedik Orbán-kormány teljes névsorát a Figyelő. A lap arról ír, a miniszterek neve többé-kevésbé végleges lehet, habár nem kizárt, hogy lesznek változtatások.

Orbán Viktor kormánya eszerint a következő tagokból fog állni:

Rogán Antal, Varga Mihály, Pintér Sándor, Szijjártó Péter és Trócsányi László megtarthatta a harmadik Orbán-kormányban viselt tisztségét. Így Rogán a Miniszterelnöki Kabinetirodát, Varga a Nemzetgazdasági Minisztériumot, Pintér a belügyi, Szijjártó a külügyi, Trócsányi pedig az igazságügyi tárcát viheti tovább.

Gulyás Gergely a nemrégiben a kormánypozíciójáról lemondó Lázár János tisztségét veszi át. Ezentúl tehát a Fidesz frakcióvezetője lesz a kancelláriaminiszter, így a Kormányinfókon is vele találkozhatunk majd.

A Figyelő szerint Simicskó István honvédelmi minisztert Benkő Tibor vezérezredes váltja.

Államtitkárból miniszterré avanzsál Palkovics László. Palkovics innovációs és felsőoktatási miniszterként fog dolgozni.

Az előző ciklussal ellentétben női tagja is lesz a kormánynak: Bártfai-Mager Andrea 2016 óta postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztosként dolgozott, most ő áll majd a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium élén. Bártfai-Mager 2001-től a Nemzeti Banknál, a Gazdasági Versenyhivatalnál, 2010 után pedig a Magyar Közlönynél dolgozott. Kormánybiztosi tisztségének átvétele előtt az MNB Monetáris Tanács tagja lett. Bártfai-Mager Seszták Miklóst váltja.

Fazekas Sándor sem marad a földművelésügyi tárca élén, az új miniszter Nagy István lesz. Nagy 2006 és 2010 között Mosonmagyaróvár alpolgármestere, volt, majd 2010-ben a város polgármesterévé választották, és országgyűlési mandátumot is szerzett. Dolgozott a Számvevőszéki és költségvetési Bizottságban, és tagja volt a szocialista kormányok intézkedéseit vizsgáló albizottságnak is, s 2013-tól tagja lett a mezőgazdasági bizottságnak. A 2014-es választásokon szintén parlamenti mandátumot szerzett.

Balog Zoltán utódja Kásler Miklós, Széchenyi-díjas magyar onkológus, egyetemi tanár, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója lesz. Az EMMI új vezetője 1992-ben már az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa lett, két évvel később egyetemi tanárként dolgozott, majd 1998-tól tanszékvezető lett. Tudományos tevékenysége során 4 orvosi szakkönyvet, 65 könyvrészletet, és több mint 250 közleményt jegyzett, orvosi kongresszusok százain tartott előadást.

A miniszterré előléptetett Gulyás Gergely frakcióvezetői tisztségét Kocsis Máté veszi át. Kocsis 2009 óta Józsefváros polgármestere, most pedig a kormánypárt parlamenti frakciójának vezetését látja majd el.

Figyelő

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lélek Sándorné: Adjon az Isten áldott vasárnapot mindenkinek!

“Embertelen lelkivilág volt, amibe minket belekényszeríttettek, amikor magunk se tudtuk, hogy most már emberek vagyunk, …

3 hozzászólás

  1. Bízzunk abban , hogy a —már sok tapasztalatot szerzett — fiatalok tovább bizonyítják , hogy képesek megfelelni a megbizatásnak ! Balog Zoltán rengeteg feladatot ellátó minisztert váltó onkológus professzor Kásler Miklós sok éves tapasztalatát kevésbé tudja kétségbevonni a Parlamentbe bekerülő ellentábor . Kívánom , hogy kitartóan , összefogva , segítsék az újjáalakult NEMZETI KORMÁNY elnökét Orbán Viktort !

    • Nem biztos, hogy egy professzor a legjobb miniszternek. Én Novák Katalint neveztem volna ki. Sokkal több életismerettel és közvetlen tapasztalattal rendelkezik egy családanya, mint egy tudós az elefántcsont toronyban.

    • Bízzunk benne!
      Addig is,jó egészséget,minden normális Magyarnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.