2017 május 27., szombat
A sztálini lágerek áldozatainak emlékműve, Eszeny. / Forrás:karpataljalap.net
A sztálini lágerek áldozatainak emlékműve, Eszeny. / Forrás:karpataljalap.net

Indul a Tiszta Kárpátalja-program

Share

Szemléletváltást szeretnének elindítani a Tiszta Kárpátalja-programmal, amelynek része, hogy a magyar emlékhelyeket és azok környezetét is tisztán tartsák – mondta el a Kárpátaljáért felelős magyar kormánybiztos az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Grezsa István közölte, a tiszta Kárpátalja gondnoki szolgálat lényege, hogy tisztán tartja ezeket a turisztikai célpontokat. Többnyelvű információs táblákat is elhelyeznek, amelyek elmagyarázzák egy-egy hely történetét és jelentőségét.

A program nemcsak a Kárpátalján élő 150 ezer magyarnak szól, hanem az összes ott élő nemzetiségnek és a többségnek – hangsúlyozta.

Grezsa István megjegyezze azt is, hogy a megye ukrán vezetése is teljes mellszélességgel felsorakozott a felhívásuk mellé.

 

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart a Parlament Delegációs termében 2015. február 17-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor az orosz elnökkel és az olasz kormányfővel is tárgyalt

A magyar-orosz kétoldalú kapcsolatok időszerű kérdéseiről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel pénteken …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.