2020 október 29., csütörtök
Budapest, 2015. szeptember 13. Résztvevõk gyülekeznek Szabad sajtó útján az Együtt „Szégyelld magad, Orbán!” címmel meghirdetett tüntetésén, amelyen a kormány menekültpolitikája ellen tiltakoznak 2015. szeptember 13-án. MTI Fotó: Komka Péter

Ismét beindult egy gépezet ….

Share

Beindult egy gépezet és világgá kürtöli létét. Egy gépezet, melyet a gyűlölet, a harag, a féltékenység, a tehetetlen düh mozgat. Kényszeredetten vergődik tanácstalanságában, kilátástalanságában, közben minden erejét megfeszítve igyekszik megfogni az embereket. Ebben igen nagy segítséget kap még mindig a “Megvásárolt Újságírók” díszes csoportjától.

 
A gépezet neve: “Buktassuk meg a Kormányt, űzzük el Orbán Viktort és hengereljünk le mindent és mindenkit, aki nem szimpatizál velünk.” A bukott balliberáltak társasága még mindig él, még mindig hallatja a hangját, mert éltetik őt külföldi “nagyságok és potentátok” csoportjai.

 
Mostanra Magyarország a tüntetések országává vált. Nem múlik el olyan nap, hogy valahol, valakik ne vonuljanak az utcára. Vonulnak, mert küldik őket. Ez ma itthon egy megélhetési forrássá válik lassan. Meg kell nézni, kik azok, akik az utcán kiabálnak, vezényszóra a kezükbe nyomott táblákat emelgetik? – Mindig, mindenütt ugyanazok.
Ahogy közeleg 2018. úgy fognak ezek mind jobban szervezkedni, kiabálni, vonulni, hergelni, uszítani… szóval mindig mindenben a kákán is csomót keresni.

 
………….
Február 13-án ismét az utcán találjuk ezeket. Pedagógustüntetésnek álcázott rendszerellenes megmozdulás. Pedagógusok? Akik nem vesznek részt a megbeszéléseken, mert…??? Mert ott mindent meg lehet vitatni és akkor mit fognak az utcán kiabálni?
Igen, szombaton megint támadnak. Illetve támadni akarnak. Összeverbuválták a magukat szakszervezetnek nevezett akármiket, hogy hozzák el tagjaikat. De a tagok nem nagyon akarnak menni, csak a “képviselők képviselik” ezt a bizonytalan “tömeget”. – Mindig, mindenütt ugyanazok a képviselők

.…………..

És most jön az, ami a mi feladatunk.
Nem leállni vitatkozni, visszakiabálni, nívón aluli válaszokat dobálni.
Mi más kategóriához tartozunk. Mi nem támadunk és nem védekezünk. Mi elmondjuk az igazságot, mely bennünket együtt tart, mely bennünket éltet. Mi elismerjük hibáinkat és igyekszünk tenni is ellene. Mi a közösség érdekeit szolgáljuk lehetőségeinkhez képest. Mi gyermekeink jövőjét építjük, és ezt várjuk el másoktól is. Nem utcára vonulva, nem ordítozva, nem másokat pocskondiázva, hanem példamutatással és szeretettel. Küzdve és bizakodva.
“Mondottam Ember, küzdj és bízva bízzál!”

 

(V)

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Bunkermúzeum

Vannak témák, amikhez szinte lehetetlenség hozzányúlni, nevezhetjük ezeket akár darázsfészeknek is. A magyar történelem egyik …

Egy hozzászólás van

  1. Lélek Sándorné

    Köszönöm, hogy olvashattam remek írásodat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.