2020 február 21., péntek
Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum Egyesület elnöke (b2) és Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke (b) a szervezet tisztújító országos gyűlésén az Országgyűlés Irodaházában 2018. május 5-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Ismét Lezsák Sándort választották meg a Nemzeti Fórum elnökének

Share

Ismét Lezsák Sándort választották meg a Nemzeti Fórum Egyesület elnökének a szervezet szombati budapesti tisztújító országos gyűlésén.

Az egyesület alelnökének Ékes Józsefet, Horváth Zsoltot, Kelemen Andrást, Nagy Dórát, V. Németh Zsoltot és Virág Róbertet választották meg.

Lezsák Sándor köszöntőjében kiemelte: “sikeres kampány után vagyunk”, ennek részese a Nemzeti Fórum is, hiszen az országban több helyen jelenlétükkel segítettek, hogy “történelmi győzelmet arasson a Fidesz-KDNP pártszövetség, amelynek része a Nemzeti Fórum”.

Az elnöki tisztségért egyedüli jelöltként induló Lezsák Sándor a Nemzeti Fórum legfontosabb feladatának a 2019-es év két választását, az európai parlamenti és az önkormányzati választást jelölte meg.

Emlékeztetett: annak idején akkor hozták létre a szervezetet, amikor többeket kizártak az MDF-ből, és a “politikai egyesület” azóta is “csöndesen, a háttérben dolgozik”. Munkájuk “nemzetpolitikai szolgálat”, és bőven van dolguk – tette hozzá.

Lezsák Sándor hangsúlyozta: a Nemzeti Fórum a következő években is szolgálni igyekszik a Fidesz-KDNP választási sikereit, az európai parlamenti, valamint az önkormányzati választáson. Minden erőt mozgósítani kell a sikeres választás érdekében – jelentette ki.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a választási eredmény figyelmeztető jel azoknak, akik nem értik meg a világ változását, felgyorsulását. Most nincs idő a hosszú beszélgetésekre, mert ugyan szükség van ezekre is, de van, amikor gyorsan kell meghozni a döntéseket – vélekedett. Úgy látja, “a sokszor lenézett vidéki emberek” megértették ezt annak érdekében, hogy “a nemzetünk meg tudjon maradni”.

Az államtitkár közölte: a fővárosban sosem értették meg a vidék nehézségeit, életét, nem értették azt sem, mi történt most, 2018-ban.

Soltész Mikós megköszönte a Nemzeti Fórum munkáját, amellyel szerte a világon “nemzettársainkat” segíti, szolgálja az országot, az embereket. “Hatalmas a felelősségünk”, hogy megértessük: csak +okoskodásból+ nem lehet az embereket szolgálni és politikát csinálni” – fogalmazott.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke elmondta: Hódmezővásárhely után mindenki előtt világos, hogy az önkormányzati választás még keményebb lesz, és már most elkezdődik a kampány. Úgy vélte, a kétharmados többség azt jelenti, hogy szerénynek kell lenni, ugyanakkor “nem lehet bedőlni” az ellenzéknek, amely minden eszközt be fog vetni, hogy átvegye a hatalmat az önkormányzatokban. Összefogásra és együttműködésre van szükség, a munkában pedig a legfontosabb a hűség, a bizalom és a kitartás – mutatott rá.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Egy hozzászólás van

  1. Az elfogultság megvakítja a látást és gonosz irányba téríti a tömegeket. Csak megértés alapján lehet emberi közösséget megtartani . Az egymás iránt való türelem és megértés a társadalom legfontosabb kelléke . Lezsák Sándor ebben az irányban tevékenykedett eddig .
    Kívánok Neki erőt , egészséget a további teendők végzéséhez . Ámen !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.