2018 december 10., hétfő
Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. november 13-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Jobbik: a felaprózódott ellenzék nem számolhat reális győzelemmel

Share

Mindezt a párt alelnöke jelentette ki – Z. Kárpát Dániel a Jobbik kormányváltó képességét hangsúlyozta budapesti sajtótájékoztatóján csütörtökön. A politikus ugyanakkor az Állami Számvevőszék (ÁSZ) határozatára utalva azt is megjegyezte: meg kell kérdőjelezni a választások legitimitását, ha a kormánypártok túlhatalmának egyértelmű jelei így maradnak. 

A Jobbik mindent megtesz a választások megnyerése érdekében és az egyetlen potens kihívóként áll a szorítóban – emelte ki, hozzátéve: az ÁSZ és Orbán Viktor „összjátéka” azonban megkérdőjelezi a részvételüket.

Z. Kárpát Dániel azt is mondta: két szereplősre szűkült a meccs, a felaprózódott és „sokszor saját pozíciójukat sem feltétlenül ismerő kisebb ellenzéki erők” nem számolhatnak reálisan győzelemmel, a Jobbik pedig tisztességes eszközökkel, programalapú viták generálásával igyekszik elérni célját a jogszabályi keretek között. Értékelése szerint ezzel szemben a kormánypártok ezen kereteket meghaladva próbálják „kinyírni” politikai ellenfeleiket és az egypártrendszer felé vinni az országot.

Az április 8-i dátumot firtató kérdésre a politikus azt mondta: örül neki, hogy lerövidül a kampány, mert nem tetszik neki, hogy ilyenkor programalapú viták helyett „egymás édesanyjának a hogylétével vannak elfoglalva” a különböző pártállású emberek. A kampány kezdésére vonatkozó felvetésre pedig azt közölte: Vona Gábor pártelnök a hónap végén tart évadnyitó rendezvényt és addigra hozzáférhető lesz választási programjuk is. Hozzátette: a szimpatizánsokon múlik, hogy egyáltalán rajtvonalhoz tudnak-e állni.

Az ÁSZ által kiszabott bírság kifizetésének esetleges elhalasztására úgy reagált: nem új vizsgálatról és tisztességes feltételekről van szó, hanem a tisztességtelen feltételek átstrukturálásáról, s ebben nem lesznek partnerek, mert azzal elismernék, hogy van jogalapja a büntetésnek. Az alelnököt megkérdezték arról is, miért nem indít a Jobbik jelöltet a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson. Azt felelte: nem tud szakmai kifogásokat felhozni Márki-Zay Péterrel szemben, akinek tiszteletben tartják a függetlenségét. Jelezte azt is, hogy a párt az országgyűlési választásra készül, a mostani helyzetben a súlypontok áthelyeződtek.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

A munkaerőpiacra is bevezetné a migránskvótákat a LIBE

Brüsszelben is lassan véget ér a nyári szünet. A Magyarországot is többször bíráló LIBE szakbizottság …

2 hozzászólás

  1. Dékány Ilona

    Z. Kárpát Dániel inkább fogja be ! Épp’ elég söprögetnivalójuk van nekik , foglalkozzon azzal !
    Nehogy már a saját vereségüket is a kormányra fogja ! Elszurták ! Lássák be ! Az ő csapata —szerintem — nem tudja rendbetenni , amit drasztikusan elrontottak . Azért írom többesszámban , mert hagyták a vezérürüt vágtázni a “balosok “—?— felé . Az igazi jobbikosok későn ébredtek , már nincs idejük semmire . Majd a választások után ujjáalakulhatnak , ha összefognak . Persze a jelenlegiek nélkül !

  2. Dávid Szaniszla

    Végre, hogy rájöttetek az igazságra. Nehezen ment, nemde?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.