2018 március 24., szombat
Forrás: 888.hu

A Jobbik törzsszavazói kiábrándultak és vissza akarják foglalni a pártot

Share

A Jobbik korábbi támogatói egyre kevésbé nézik jó szemmel, hogy Vona Gábor feladta a Jobbik eredeti irányvonalát, erről beszélt az M1-nek a volt jobbikos, Rubi Gergely. A csalódott szavazók a napokban többször is megjelentek a párt rendezvényein. Kedd reggel például egy békési lakossági fórumon kérték számon Vona Gábort korábbi iszlámmal kapcsolatos kijelentései miatt. Délután pedig az orosházi utcafórumát zavarta meg két ember fejkendőben, csadorra hasonlító öltözékben.

„Allah a legnagyobb” feliratú kisbusz hajtott át csütörtök este Makón. A kocsiban a Jobbik elnöke ült. Vona Gábor a Maros-menti településen mutatta be a párt országgyűlési képviselő-jelöltjét. Vélhetően ezalatt ragaszthatták az autójára a muzulmánok Istenét dicsőítő feliratot.

Az egykori jobbikos képviselő, Rubi Gergely az M1 Híradójának arról beszélt, hogy az akciót a párt korábbi szimpatizánsai szervezték. A volt támogatók szerinte egyre kevésbé nézik jó szemmel, ahogy Vona Gábor feladta a Jobbik eredeti irányvonalát és azt is furcsállják, hogy a Jobbik elnöke többször az iszlám mellett foglalt állást.

A csalódott szavazók a napokban többször is megjelentek a Jobbik rendezvényein. Kedden reggel Vona Gábor békési lakossági fórumát zavarták meg. A rendezvényen valaki ismét lejátszotta Vona Gábornak a muzulmán hívőket imára szólító müezzin hangját. Ezután az egyik résztvevő azt kiabálta a Jobbik elnökének, hogy ne felejtsen el Allahhoz imádkozni. Egy másik férfi a pártelnököt korábbi iszlámmal kapcsolatos kijelentései miatt kérte számon.

Az orosházai fórumon pedig két muzulmán fejkendőbe öltözött ember jelent meg, ők egy „imaszőnyeg kapható” feliratú táblával tiltakozta Vona Gábor ellen. A két férfit néhány perc után végül rendőrök vezették el.

A Jobbik székelyudvarhelyi fórumán javasolták azt Vona Gábornak, hogy inkább térjen vissza Törökországba és ott kérje Allah támogatását.

Az elmúlt hetekben sorra jelentek meg Vona Gáborról olyan videók, amelyeken az iszlámot dicsőítette.

Februárban pedig a békési fórumhoz hasonlóan a muzulmán hívőket imára szólító müezzin hangjával nem tudott mit kezdeni.

Vissza akarják foglalni a pártot

Rubi Gergely szerint Vona Gábor ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásai miatt a Jobbik törzsszavazói tömegesen ábrándulnak ki pártból és már a tagság is elégedetlen. A volt politikus azt is mondta: addig fogják követni a Jobbik elnökét a lakossági fórumokon, amíg vissza nem foglalják tőle a pártot. Rubi Gergely azt is mondta: a tiltakozásokon követelni fogják Vona Gábortól, hogy adja vissza a mandátumát, és távozzon a közéletből.

hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Több ember meghalt egy franciaországi iszlamista túszejtés során

Két embert megölt, és több mint tizet megsebesített egy marokkói származású iszlamista, aki péntek délelőtt …

2 hozzászólás

 1. Bálint György: Egy vezér margójára Hitlerről

  „Tudjuk, hogy ez a vezér, éppúgy, mint mozgalma, végeredményben veszélytelen.
  Tudjuk, hogy soha sem fogja megvalósítani a maga programját, és sohasem fogja átvenni, a hatalmat. De azért, ez a „népvezér”, mégsem olyan ártalmatlan, mint amilyennek látszik. Győzni nem fog, de sok kárt okozhat. Vannak vezérek, akiket nagy mozgalom termel ki, és megbízza az irányítással, a hangadással, a felelősség és a cégér vállalásával. Őt nem a mozgalom termelte, sokkal inkább ő termeli a mozgalmat. Őt nem a tömegek emelték az élükre: egyszerűen csak megjelent és tömeget verbuvált maga köré. Őt nem a háttérben meghúzódó, homályban, maradó, nagypénzű érdekképviseletek mozgatják: ő maga az „érdekképviselet”. Az élen is ő van, és háttérben is ő van, a rivalda fényben is ő ágáll, és a sötétben is ő dolgozik. Mindenütt az történik, amit ő akar, mindenütt az ő szándéka érvényesül. Az esetleges kisembereket, akik táborához csatlakoznak, teljhatalommal vezeti. Természetesen: félre. Ők tudják, mire megy a játék, ők nem ijednek meg az „úrellenes” (globalizáció ellenes) jelszavaktól. Külföldi országok hasonló mozgalmainak agitátorai azt mondták, „bizalmasan a népnek”, szükségünk van rájuk: majd ha hatalomra kerültünk, becsapjuk őket. Egy pohár francia pezsgő fölött, bizalmasan összemosolyognak: ők már tudják, ki szokott ilyenkor becsapódni.
  A közkatonák viszont nem tudják. Itt van a mozgalom veszélye. Ez a vezér szabadon
  Használhatja, mindazon demagóg szólamokat, melyekért másokat bezárnának, és megragadják a legszegényebb és politikailag legiskolázatlanabb tömegek fantáziáját. A leendő áldozatokból így hívek lesznek, valószínűleg fanatikus hívek. A maga csinálta vezér tehát veszélyes, és amellett még talán fölényes is: még annyira sem becsüli a magyar népet, hogy gondosabban tévessze meg. Hiszékenynek tarja, azt reméli, még a 40000 holdat (összeprivatizált vagyont) sem fogja észrevenni, a primitív bűvészmutatványok hatása alatt.
  Emlékezete alapján, előkotorta: Gábor (lényegre rövidítve) 1937.

 2. Dékány Ilona

  Ha ” szép szóval ” nem ment … Vagy : Mivel nincsen önkontrollja a fiúnak !…
  Kívánom , hogy járjanak sikerrel a maguka még magyarnak nevezhetők !
  Úgy tűnik , hogy az erdélyienél történt ” lebőgésből ” semmit nem tanult a vezérürü . …
  Azt hiszi , hogy az anyaországbelieknél sikeresebb lesz ? BÉKÉSBEN ? NANEMÁN !
  —- Azért ” szívesen összefutnék vele ” Gyulán !—

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.