2021 április 16., péntek
Az FHB kizárta a magyar államot mint kisrészvényest a tőkeemelésből, ezért az állam nevében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. szerdán a bírósághoz fordult.
Forrás: hirado.hu

Jogerősen pert vesztett az Átlátszó

Share

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett jogerős ítéletben elutasította Erdélyi Katalinnak, az atlatszo.hu újságírójának a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvánnyal (CÖF-CÖKA) szemben indított keresetét, egyúttal megváltoztatva a Fővárosi Törvényszék elsőfokú határozatát,amely korábban Soros-közeli Átlátszónak adott igazat.

A másodfokú bíróság kimondta, hogy Erdélyi Katalin azon követelése, hogy a  Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány adja ki hét évre visszamenőleg valamennyi jogi személytől kapott valamennyi támogatásának teljes listáját, nem volt jogszerű.

A bíróság döntése nyomán a CÖF-CÖKA álláspontja szerint egyértelműen jogszerű és transzparens a szervezet pénzügyi működése és filozófiája. A CÖF-CÖKA egyúttal kijelenti, hogy a jövőben is meg fogja minden törvényes eszközzel akadályozni, hogy külföldről finanszírozott ügynökszervezetek kényük-kedvük szerint turkáljanak a magyar emberek és cégek zsebében.

Feltételezhető, hogy a megszerzett információkat értékesítik. A magánjogi személyek civileket és közjót támogató filozófiája és adakozása, üzleti stratégiájuk karitatív része, üzleti titkot is képezhet. Az adakozó magánjogi személyek, valamint az adakozás mértékének nyilvánosságra hozása a legtöbb esetben politikai indíttatású. Elgondolkodtató, hogy mindezt egy Soros György által támogatott és munkatársait megfizető szervezet kezdeményezte.

A perben a CÖF-CÖKA-t sikerrel képviselő Dr. Ifj. Lomnici Zoltán ügyvéd szerint, az “oknyomozó” portál túl tágan értelmezte a közfeladatot ellátó szervezet fogalmát, és a Fővárosi Ítélőtábla elfogadta azon jogi okfejtésünket, hogy az Átlátszó nem volt jogosult az általa igényelt adatok megismerésére. Az ítélet jogerős.

CÖF-CÖKA vezetősége

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Méregbe mártott LIBE-jelentés

Az a fő kérdés, hogy pénzért mindent meg lehet-e venni. Soros György azokat az embereket …

2 hozzászólás

  1. Dékány Ilona

    Hogy mik vannak ? Még , hogy a sorosozók akarnak kutakodni ? Szép is lenne , ha a tolvajnak kellene megmutatnom hol tartom a pénzemet ! Mivel ez a nőszemély nem csupán anyagilag igyekszik tönkretenni hazánkat , hanem minden téren , szégyenében elbújhatna ….—Szerintem .

  2. Dávid Szaniszla

    Végre valami jó hír. Ez se mindig sikerűl így. Na de örüljünk ennek is. Reméljük lesz még több is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.