2018 június 22., péntek

A jogi határzár szigorítása miatt eljárások indulhatnak Magyarország ellen

Share

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint számítani kell arra, hogy a jogi határzár szigorítása miatt “nemcsak politikai szinten, hanem jogi szinten is eljárások fognak indulni” Magyarország ellen.

Szánthó Miklós az M1 aktuális csatorna műsorában vasárnap “álvitának” nevezte azokat a vitákat, amelyek a többi között azt firtatják, hogy “megfelelő lesz-e a jogi védelem a tranzitzónákban”, kiszállnak-e személyesen a bírák, vagy csak videón hallgatják meg a menedékkérőket. Ezen viták mögé kell látni – mutatott rá -, és azt figyelembe venni, hogy a jogvédő szervezetek “alapállása” más, mivel ők a migrációt – akár illegális, akár legális – támogatják.

Szerinte ezek a szervezetek úgy vélik, a nyugat-európai multikulturális társadalom a jó, és a nemzeti-keresztény hagyományokat, az alkotmányos identitást “avítt dolognak” tekintik, amellyel nem foglalkoznak.

Szánthó Miklós megfogalmazása szerint ezzel szemben áll a “józan észen alapuló álláspont”, amely abból indul ki, hogy a jobb élet iránti vágyból “nem szabad emberi jogot kreálni”, nem szabad azt a világon bárhol “kikényszeríthető” menedékjogként beállítani. Leszögezte: az európai családok erejéből kell választ találni a demográfiai krízisre.

Horváth József biztonságpolitikai szakértő a műsorban azzal kapcsolatban, hogy az Orvosok Határok Nélkül nevű nemzetközi szervezet képviselői migránsokat érintő fizikai erőszakról számoltak be a magyar hatóságok részéről, kijelentette: szinte minden migránsnál okostelefon van, ezért nem tudja elképzelni, hogy azonnal ne kerülne fel a világhálóra felvétel arról, ha a magyar rendőrök, katonák “ilyen atrocitásban részt vennének”.

 

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Gulyás: Az elsődleges cél az ország védelme

Magyarország biztonságát garantálni kell, és a Stop Soros törvénycsomag és a hetedik alaptörvény-módosítás ehhez nagymértékben …

Egy hozzászólás van

  1. Dávid Szaniszla

    Jobban teszik az illetékesek, ha egy kissé távol tartják magukat ezen fenyegetésektől. Tegyenek rendet először a saját hazájukban, s aztán gyürközzenek neki Magyarország “lerohanásának”. Nincs joguk ahhoz, hogy biráljanak bennünket, hogy megerősítjük és lehetetlenné tesszük a hazánkba való bejutást. Örüljenek annak, hogy nehezebbé tesszük a hozzájuk áramlók útját. Szidalom helyett inkább kitüntetést kellene fontolgatni ennek a nagyszertű “kis országnak”! Nagyon büszke vagyok, hogy magyar vagyok, hogy itt élek immár nagyon számos éve, s még tovább is, amíg Isten erre lehetőséget ad nekem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.