2017 május 27., szombat

A jogi határzár szigorítása miatt eljárások indulhatnak Magyarország ellen

Share

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint számítani kell arra, hogy a jogi határzár szigorítása miatt “nemcsak politikai szinten, hanem jogi szinten is eljárások fognak indulni” Magyarország ellen.

Szánthó Miklós az M1 aktuális csatorna műsorában vasárnap “álvitának” nevezte azokat a vitákat, amelyek a többi között azt firtatják, hogy “megfelelő lesz-e a jogi védelem a tranzitzónákban”, kiszállnak-e személyesen a bírák, vagy csak videón hallgatják meg a menedékkérőket. Ezen viták mögé kell látni – mutatott rá -, és azt figyelembe venni, hogy a jogvédő szervezetek “alapállása” más, mivel ők a migrációt – akár illegális, akár legális – támogatják.

Szerinte ezek a szervezetek úgy vélik, a nyugat-európai multikulturális társadalom a jó, és a nemzeti-keresztény hagyományokat, az alkotmányos identitást “avítt dolognak” tekintik, amellyel nem foglalkoznak.

Szánthó Miklós megfogalmazása szerint ezzel szemben áll a “józan észen alapuló álláspont”, amely abból indul ki, hogy a jobb élet iránti vágyból “nem szabad emberi jogot kreálni”, nem szabad azt a világon bárhol “kikényszeríthető” menedékjogként beállítani. Leszögezte: az európai családok erejéből kell választ találni a demográfiai krízisre.

Horváth József biztonságpolitikai szakértő a műsorban azzal kapcsolatban, hogy az Orvosok Határok Nélkül nevű nemzetközi szervezet képviselői migránsokat érintő fizikai erőszakról számoltak be a magyar hatóságok részéről, kijelentette: szinte minden migránsnál okostelefon van, ezért nem tudja elképzelni, hogy azonnal ne kerülne fel a világhálóra felvétel arról, ha a magyar rendőrök, katonák “ilyen atrocitásban részt vennének”.

 

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart a Parlament Delegációs termében 2015. február 17-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor az orosz elnökkel és az olasz kormányfővel is tárgyalt

A magyar-orosz kétoldalú kapcsolatok időszerű kérdéseiről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel pénteken …

Egy hozzászólás van

  1. Dávid Szaniszla

    Jobban teszik az illetékesek, ha egy kissé távol tartják magukat ezen fenyegetésektől. Tegyenek rendet először a saját hazájukban, s aztán gyürközzenek neki Magyarország “lerohanásának”. Nincs joguk ahhoz, hogy biráljanak bennünket, hogy megerősítjük és lehetetlenné tesszük a hazánkba való bejutást. Örüljenek annak, hogy nehezebbé tesszük a hozzájuk áramlók útját. Szidalom helyett inkább kitüntetést kellene fontolgatni ennek a nagyszertű “kis országnak”! Nagyon büszke vagyok, hogy magyar vagyok, hogy itt élek immár nagyon számos éve, s még tovább is, amíg Isten erre lehetőséget ad nekem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.