2017 december 11., hétfő

Júliusban indul az autonómia-zarándoklat, várják a csatlakozókat

Share

Szeretnék hozzájárulni ahhoz hogy pozitív irányba álljon a székely, legyen önbizalma, és felelősségtudata. A közösségi erő politikaformáló ereje, az egységes akarat döntő jelentőségű, ezért véleményem szerint csak ebben szabad gondolkodni, a politikai megosztottság sehová sem vezet. Ez mellett én tisztelném a román nemzetet, – bármennyire is nehéz ez egyeseknek – kiket felhasznál a román politika az autonómia törekvésetek ellenében. A béke megőrzése a további eredményes jövőtök érdekében nagyon fontos a két nép között. Ezért hangsúlyoznám hogy nem ellenük vagyok, de mellettetek állok! – írja Nádasdi László közleményében.

Ki is nyilvánítom hogy tenni szeretnék az ügyetek érdekében a magam módján, ezért egy zarándok utat szervezek szülő-, és lakhelyemről Esztergomból Csíksomlyóra, Út a Székely autonómiáért! elnevezéssel 2017. július-augusztus hónapban. Az indulás időpontja 2017 július 13. az érkezés Csíksomlyóra augusztus 10. Ezután még 2-3 napot töltenénk együtt, majd 13-án vagy 14-én utaznánk egyénileg haza – írja Nádasdi.

Egy 9 főből álló társaság 29 nap alatt fogja megtenni a 920 km-es utat, melyre Nádasdi Lászlóék menet közben várják – a velük egyetértő – hozzájukk csatlakozókat Magyarországon és Erdélyben egyaránt, akár egy-, akár többnapos közös túrára az ügy érdekében.

Forrás: erdely.ma

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Esterházy erkölcsi hagyatékának üzenete, hogy az elveszettnek tűnő ügyért is érdemes küzdeni

Esterházy János erkölcsi hagyatékának egyik fontos üzenete, hogy az elveszettnek tűnő ügyekért is érdemes küzdeni …

Egy hozzászólás van

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Iyen a jó tiltakozás a román tulkapások ellen, mert ha nem térnek észre, az a végén polgárháboruhoz vezet. Adja Isten, hogy ne így legyen! Amen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.