2018 február 21., szerda

Júliusban indul az autonómia-zarándoklat, várják a csatlakozókat

Share

Szeretnék hozzájárulni ahhoz hogy pozitív irányba álljon a székely, legyen önbizalma, és felelősségtudata. A közösségi erő politikaformáló ereje, az egységes akarat döntő jelentőségű, ezért véleményem szerint csak ebben szabad gondolkodni, a politikai megosztottság sehová sem vezet. Ez mellett én tisztelném a román nemzetet, – bármennyire is nehéz ez egyeseknek – kiket felhasznál a román politika az autonómia törekvésetek ellenében. A béke megőrzése a további eredményes jövőtök érdekében nagyon fontos a két nép között. Ezért hangsúlyoznám hogy nem ellenük vagyok, de mellettetek állok! – írja Nádasdi László közleményében.

Ki is nyilvánítom hogy tenni szeretnék az ügyetek érdekében a magam módján, ezért egy zarándok utat szervezek szülő-, és lakhelyemről Esztergomból Csíksomlyóra, Út a Székely autonómiáért! elnevezéssel 2017. július-augusztus hónapban. Az indulás időpontja 2017 július 13. az érkezés Csíksomlyóra augusztus 10. Ezután még 2-3 napot töltenénk együtt, majd 13-án vagy 14-én utaznánk egyénileg haza – írja Nádasdi.

Egy 9 főből álló társaság 29 nap alatt fogja megtenni a 920 km-es utat, melyre Nádasdi Lászlóék menet közben várják – a velük egyetértő – hozzájukk csatlakozókat Magyarországon és Erdélyben egyaránt, akár egy-, akár többnapos közös túrára az ügy érdekében.

Forrás: erdely.ma

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Balog: van értelme újra felfedezni a közép-európaiságot

Van értelme újra felfedezni a közép-európaiságot – hangoztatta az emberi erőforrások minisztere kedden, a cipszerek …

Egy hozzászólás van

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Iyen a jó tiltakozás a román tulkapások ellen, mert ha nem térnek észre, az a végén polgárháboruhoz vezet. Adja Isten, hogy ne így legyen! Amen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.