2020 június 6., szombat
(MTI-fotó: Szigetváry Zsolt)

Kádár János árulása: nemzeti gyásznap a közmédia hétvégi műsorán

Share

A nemzeti gyásznapról – az 1956-os forradalom leveréséről emlékezik meg a közmédia november 4-én, szombaton: az emlékezés mellett számos kulturális, ismeretterjesztő és szórakoztató műsor várja a fiatalokat és az időseket egyaránt a közmédia csatornáin ezen a hétvégén.

Szeged környéki zöldségmustrával várja a Duna a Gasztroangyal nézőit szombaton 17 órától. A Négy nap – Kádár János árulása című magyar dokumentumfilmet pedig 21.45-től láthatják a Duna nézői. A film az 1956. november 1. és 5. közötti időszakra fókuszál és mutatja be, hogy Kádár hogyan változtatta meg álláspontját és hogyan szólította fel a magyarokat a szocialista rend megvédésére. A magyar identitás megőrzéséről és a magyar kultúra népszerűsítéséről szóló Öt kontinens című magazinműsort 10.30-tól tűzi műsorára a Duna World.

A csengő-bongó fácska című német mesefilmmel 15.40-től várja a legkisebbeket az M2 gyerekcsatorna a képernyők elé. A Tanárok gyöngye német vígjáték sorozat 20.15-től látható az M2 Petőfi Tv-n. A sorozatban továbbra is a karaktere szerint a szabályokat nem igen kedvelő Stefan Vollmer tanár úr szórakoztatja a nézőket. Idegen utcában címmel 19.10-től vetít 1959-ben készült magyar tévéjátékot az M3 retro csatorna. A film négy fiatal útját mutatja be, akik 1956-ban elhagyták Magyarországot; aztán egyikükben feltámad a honvágy. A nemzeti gyásznapon emlékkoncertet közvetít az M5 a Szent István-bazilikából, amely 19.30-kor kezdődik. 20.45-től pedig folytatódik a nagy sikerű Solti Nemzetközi Karmesterverseny a kulturális, ismeretterjesztő csatornán.

Vasárnap a Magyarország, szeretlek! című vetélkedőben Baranya és Vas megye összecsapását 19.35-től láthatják a Duna nézői. Világhírű magyar hordó címmel pedig a szőlőtermő vidékekről szóló ismeretterjesztő filmet vetít Duna World 14.55-től. A legkisebbeket vasárnap is az M2 gyerekcsatorna várja. Történetek Lármafalváról címmel 18.15-től láthatják Lármafalva lakóinak halászó, vadászó, csibészkedő történetét. A Tétova félrelépők című szerelemről és az érzelmek hullámzásáról szóló francia–belga–angol vígjátékot William Hurt és Isabella Rossellini főszereplésével 21.10-től láthatják az M2 Petőfi Tv filmklubjában.

Kézről kézre címmel 15.50-től az M3-on számos neves színművészt felvonultató tévéfilmet láthatnak 1977-ből. A teljesség igénye nélkül: Halász Judit, Hernádi Judit, Körmendi János, Tahi Tóth László, Balázs Péter, Huszti Péter, Szombathy Gyula, Tordy Géza, Gálffi László és Miklósy György is szerepel a filmben. A Régimódi történet című – Szabó Magda könyve nyomán készült – tévéjáték ötödik részét Gubás Gabi és Nagy Ervin főszereplésével pedig vasárnap 20.10-től tűzi műsorára az M5.

MTI / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Egy hozzászólás van

  1. a következö 33 évben kadar megmentette az orszagot a visszaallitani akart ávós zsido ámokfutastol.fekete kömuves janosekkel nem birt.máig fizetjuk.a zsido alattomos

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.