2019 július 19., péntek
."..erre a lépésre az ország alig megszületett demokráciáját elpusztítani akaró jelenlegi politikai hatalom kényszerített"

Kanada elfogadta Kertész Ákos író menekült kérelmét

Share

."..erre a lépésre az ország alig megszületett demokráciáját elpusztítani akaró jelenlegi politikai hatalom kényszerített" Kanada elfogadta Kertész Ákos magyar író menekült kérelmét. A Kossuth-díjas író, aki tavaly februárban távozott az észak-amerikai országba, az Amerikai Népszava című New York-i lapban csütörtökön megjelent cikkében számolt be kérelme elfogadásáról.

 

“Most nagy örömmel tudatom mindenkivel, minden barátommal, minden olvasómmal, hogy Kanada az 1951-es genfi konvenció értelmében védelmébe vett, s ezzel a feleségemmel együtt befogadott” – írja Kertész Ákos, hozzátéve, hogy “mélységesen mély hálát érez Kanada iránt, amiért biztonságot nyújt neki, egy idegennek”.

 

Kertész Ákos tavaly február 29-én távozott Kanadába, és ott menekültstátust kért. Az író akkori döntését indokolva most azt írja az Amerikai Népszavában, hogy a lapban 2011. augusztus 29-én megjelent cikke után politikai hecckampány indult ellene, s nemcsak a fővárosi közgyűlésben, ahol díszpolgári címét azonnal visszavették, de kormányzati szinten és a parlamentben is.

 

Az ominózus cikkben Kertész Ákos úgy fogalmazott: “a magyar genetikusan alattvaló”. Az író néhány napra rá a következő módon igazította helyre a viták kereszttüzébe került állítását: “helyesen ilyen mondat nincs”.

 

Az író mostani cikkében úgy fogalmaz:“Az eset sokat elmond arról az országról is, ahonnan egy írónak bármely írása miatt, véleménye kimondása miatt menekülnie kell”. Megismétli, hogy ezt a fájdalmas döntést nem a magyarság ellen hozta, amellyel eszmélése óta sorsközösséget vállalt.”..erre a lépésre az ország alig megszületett demokráciáját elpusztítani akaró jelenlegi politikai hatalom kényszerített” – írja.

 

mti

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Nagyszombati csend

  Csend van, nem történik semmi sem, a Messiás sírjában pihen, az apostolok ajtók mögött …

Egy hozzászólás van

 1. ORBÁN TERROR MINDEN SZINTEN = MAGYARORSZÁG DIKTATÚRA!!!
  ORBÁN VIKTOR alias GYŐRI GÁBOR ÜGYNÖK NETANJAHU LÁNCOS KUTYÁJA!!!
  ÍME A 2/3-os ELCSALT VÁLASZTÁSSAL HATALOMBA TARTOTT CIGÁNY-BÁRÓ MAGYARORSZÁGA 2019-ben!!!
  MAGYAROK!!!
  TUDJÁTOK FELISMERNI A VALÓDI ELLENSÉGEITEKET A MAGYAR EMBEREK GYILKOSAIT!!!
  BÍRÓ ICA KILAKOLTATÁSA MENT – ÍGY NÉZ KI A PÉNZURALMI GLOBALIZMUS, AZ ALULRÓL SZERVEZŐDŐ NEMZETI ERŐKET CSALÁSSAL KIZÁRTÁK AZ EP VÁLASZTÁSRÓL A HAZAÁRULÓK!!!
  JÖN A VÁLASZTÁSOK BOJKOTTJA, LEGYETEK SZÍVESEK FELSORAKOZNI MELLÉNK – VÉGET KELL VETNÜNK A 29 ÉVE TARTÓ DEMOKRÁCIÁNAK HAZUDOTT MAGÁNMONOPOLISTA DIKTATÚRA SZÍNJÁTÉKÁNAK!!!
  https://www.facebook.com/magyarinfo/videos/750853275311165/UzpfSTE0NDIyNTEzNTY2NzUyODoyMTE4ODk5NDkxNTMzNDA2/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.