2020 október 29., csütörtök

Kanizsai esték

Share

Kanizsai Esték

Most értem haza a református templomból, ahol a Kanizsai esték program keretében, Steinbach József A Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke volt a vendég. A Házasság hete alkalmából a püspök úr nagyszerű előadását hallgattuk végig, Fehérné Irénkével.

Hella Ferenc lelkipásztor bevezetése után, a püspök úr felsorolta a bibliában megtalálható utalásokat a férfi és nő szövetségére, amely mindenkor az Úr ajándéka és kegyelme. Az idézetek megtalálhatók a teremtéstől kezdve az Ószövetségen és az Újszövetségen át. Beszélt a semmivel nem pótolható egymás iránt érzett felelősségről, a konfliktuskezelésekről, az isteni törvények szerinti férfi, női szerepekről.

„Nem jó egyedül” Ezt mindenki átéli, akinek nincs társa.
Ketten erősebbek vagyunk, ha az egyik elesik, ott van a másik, aki felemeli.
A házasság kudarcának gyakori oka a felcserélődött szerepek. Sikeres karriert építő nőnek is otthon a családban, a teremtő által kapott szolgálatot kellene beteljesíteni.
A harmonikus szövetség nem hierarchikus rendszerben van meghatározva, nincs alá- és fölé rendelt szerep. Ugyanakkor a férfinek szánta az Úr a család fenntartására irányuló felelősséget, míg a nő számára a gondoskodó szeretetet.

Értékes, figyelemfelkeltő, gondolatébresztő eszmefuttatásnak lehettünk tanúi.
Köszönetünket fejezzük ki Hella Ferenc lelkipásztornak és a püspök úrnak az értékteremtő programért, melyre felekezettől függetlenül sokan látogattunk el ezen az est

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Egészségügyi szakdolgozóként, 1992. óta kutatom, tanulom, tanítom, a lélek-, és a szellem csodáját. Nyugdíjas koromban kezdtem el írni. Írásaim részben saját életképeim, emlékeim gyűjteménye. Könyveimben mindenkor a lélek kap fontos szerepet. Megjelent önálló köteteim: A lélek... c. sorozatban A lélek hangja (2008) A lélek kulcsa (2011) A lélek útja (2012) A lélek húrja (2014) Előkészületben: A lélek csendje (Megjelenése várható: 2016) Az önálló köteteken kívül kiadásra került baráti közösségünk szellemi otthonából: Wass akarattal: TÁROGATÓ HANGJÁN ANTOLÓGIA (2010) Tárogató Hangján Antológia 2 (2015)
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Bunkermúzeum

Vannak témák, amikhez szinte lehetetlenség hozzányúlni, nevezhetjük ezeket akár darázsfészeknek is. A magyar történelem egyik …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.