2020 október 29., csütörtök
Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és Molnár Gyula, az MSZP elnöke (b-j) az MSZP-Párbeszéd választási eredményváró rendezvényén, az MSZP újbudai székházában 2018. április 8-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Karácsony Gergely: újra újjá kell építeni a magyar baloldalt

Share

„Az első szó a köszöneté, örülünk annak, hogy a választópolgárok ilyen sokan részt vettek a döntés meghozatalában” – nyilatkozta Karácsony Gergely az MSZP-Párbeszéd sajtótájékoztatóján.

„Ma reggel látva a magas részvételi számokat, abban bíztunk, hogy ez a változásnak a jele. Látva a végeredményt azonban nyilvánvalóvá vált, hogy nemcsak a változást akaró, hanem a kormányt támogató polgárok is szavaztak” – mondta Karácsony Gergely.

Más jövőt szántunk Magyarországnak attól, mint amiről ma döntött a magyar választópolgárok többsége – közölte, majd úgy folytatta: a választások eredménye után sem változik meg a véleményünk, amely szerint Magyarországnak más irányba kell mennie.

Van néhány olyan tanulság, amit érdemes megjegyezni: még mindig a demokratikus ellenzék az erősebb ellenzék Magyarországon, hosszú távon igaz az, hogy a kormányt baloldalról lehet leváltani” – vélekedett Karácsony Gergely. „Azt is látni kell, hogy a demokratikus ellenzéki tábor legerősebb szövetsége az MSZP-Párbeszéd” – fűzte hozzá. „Az a szövetség, amit létrehoztunk, sokak szívében reményt gyújtott, és bár az várt eredmény elmaradt, a pártszövetség bejutott az Országgyűlésbe” – mondta.

„Nagyobb társadalmi beágyazottság és megújulás – ezek lesznek a jövőbeli feladataink. Közelebb kell jutnunk a magyar emberekhez, azon az úton pedig, amin elindultunk, tovább kell mennünk, és újra kell újjáépíteni a magyar baloldalt.

forrás: M1

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Egy hozzászólás van

  1. Dávid Szaniszla

    Ez nehéz lesz, mert lassan már nincs is baloldal. Itt Szegeden is megindult valami, csak az egyik balos képviselő győzött, de legközelebb már abból se lesz semmi!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.