2019 március 25., hétfő
Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a párt miniszterelnök-jelöltje (b) és Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt elnöke. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Karácsony, Molnár, Hiller – így kezdődik az MSZP-Párbeszéd közös listája

Share

Elfogadta az MSZP választmánya az április országgyűlési választásra a párt országos listáját – közölte a testület elnöke pénteken az MTI-vel.

Hiller István ismertetése szerint a listát Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke vezeti, őt Molnár Gyula, az MSZP elnöke követi, a harmadik helyen pedig ő áll.

A listán a további sorrend a következő: Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke, Tóth Bertalan parlamenti frakcióvezető, Gőgös Zoltán elnökhelyettes, Tóbiás József volt pártelnök, pártigazgató, Mesterházy Attila volt pártelnök, Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke és Gurmai Zita volt európai parlamenti képviselő.

Emlékeztetett arra, hogy a szocialisták közös listán indulnak a Párbeszéddel.

Hozzátette: a közös lista 1., 11., 19., 33., 44., 55., 66., 77., 88., 99. és 110. helyén a Párbeszéd politikusai szerepelnek.

Hiller István beszámolt arról is, hogy a választmány ellenszavazat és tartózkodás nélkül miniszterelnök-jelöltnek ajánlja a szombati MSZP-kongresszusnak Karácsony Gergelyt.

A választmányi elnök közölte, a testület egyetértett azzal, hogy Karácsony Gergely és Molnár Gyula egyeztessen a Magyar Liberális Párttal az együttműködésről. Hozzátette: az országos listán fenntartják a 15. helyet a Liberálisoknak, a választmány pedig erre a helyre “szívesen ajánlja” Bősz Anettet, a Liberálisok egyik ügyvivőjét.

Arra a kérdésre, hogy Fodor Gábor, az Liberálisok elnökének indulását teljesen kizárták-e, a politikus azt mondta, nem volt Fodor Gáborról szó.

Közölte azt is, hogy a kongresszus a párt alapszabálya szerint már nem változtathat a listán, azt vagy elfogadja, vagy elutasítja.

Hiller István elmondta, 19 módosítás érkezett az országos listához, ebből többet elfogadott a választmány, de azok a lista első tíz helyét nem érintették.

Hozzátette: a választmány ülésén felszólalt Karácsony Gergely, valamint Bősz Anett és Sermer Ádám, a Liberálisok elnökhelyettese.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lullázás 26.: A magyar meteóra, avagy a tihanyi barátlakások (Tihany)

Világszerte ismertek a görög meteórák, a sziklák között élő, ortodox szerzetesi közösség. Egy külön kis …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    Szép , értelmes névsor . Kár , hogy kissé pösze . Akik a magyar polgárok közül őket válsztják , azok is beszédhibásak lesznek . Az összes többiről inkább nem nyilatkozom .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.