2021 január 16., szombat

Kecskeméti Animációs Filmfesztivál – összeállt a versenyprogram

Share

Kecskemét, 2017. június 21 – 25.

13. alkalommal rendezi meg a Kecskemétfilm Kft. 2017 júniusában a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált. A háromtagú előzsűri 229 nevezésből 116 animációt válogatott be Kecskeméti a KAFF magyar versenyprogramjába.

A seregszemlére 2015. február 1. után befejezett, valamilyen animációs filmtechnikával készült alkotásokkal lehetett pályázni. A fesztiválon a következő kategóriadíjakat adják át: reklámfilm, szignál, filmelőzetes, videóklip; rövidfilm; televíziós sorozat; TV special; egészestés animációs játékfilm; vizsgafilm. Ezenfelül több különdíjat is kaphatnak az arra érdemes alkotások.

A Balázs Zoltán tervezőgrafikus, a Partiumi Keresztény Magyar Egyetem tanára, Kulics Ágnes vágó, televíziós filmszerkesztő és Pál Nagy Balázs animációs rendező alkotta előzsűri döntése nyomán 36 rövidfilm, 25 televíziós sorozatepizód, 22 diákfilm és 33 alkalmazott animáció került a versenyprogramba.

Balázs Zoltán egyetemi tanár szerint a magyar animáció új lendületet kapott, köszönhetően részben a digitális forradalomnak, valamint az egyre szaporodó animációs iskoláknak, műhelyeknek és stúdióknak, akik egyre növekvő hangsúlyt fektetnek a legfiatalabb generációnak készülő tartalmakra.

Kulics Ágnes a közlemény szerint úgy fogalmazott: a televíziós sorozatok minősége és nagy száma emlékeztet azokra az időkre, amikor az animációs sorozatok fő megrendelője, támogatója a közszolgálati televízió volt. Ez ma is sokat jelentene a szakma számára és a fiatalok, gyermeknézők művészeti nevelésében is komoly szerepet töltenének be ezek az animációs filmek, sorozatok.

A 13. KAFF-on június 21. és 25. között a fesztiválkedvencek mellett számos mesefeldolgozás és történelmi témájú animáció is látható lesz Kecskeméten.

Fesztikörkép / MTI

The post Kecskeméti Animációs Filmfesztivál – összeállt a versenyprogram appeared first on Fesztikörkép.

Source: Fesztikörkép

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Bori Zsuzsanna

hh hkjk lkjl lk él é

Legfrissebb bejegyzések Bori Zsuzsanna (összes bejegyzés)

Share

Esetleg más?

Új bázist építünk – Miskolc

“…A számunkra ideális 10 méter helyett, nekünk több, mint 100 métert kell megtennünk riasztás esetén, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.