2018 július 21., szombat
Kép: PolgárPortál / Czétényi Balázs, a balatonfüredi KDNP elnöke

A keresztény értékrend civil részről is védelemre szorul

Share

2017 augusztusában alakult meg a Balatonfüredi Értelmiségiek Keresztény Egyesülete, melynek elnökét, Czétényi Balázst kérdeztük szellemiségükről, céljaikról és terveikről; ő egyben a balatonfüredi KDNP elnöke is. A PolgárPortál helyszíni riportja.

A Kereszténydemokrata Néppárthoz – amely égisze alatt egyesületünk megalakulhatott – négy évvel ezelőtt csatlakoztam. Úgy vélem, a KDNP képviseli a politikai gondolkodás azon szegmensét, melyet mindig is vallottam. Bő két éve vagyok a balatonfüredi szervezet elnöke; ez idő alatt tagjaink száma bővült és a csoport megfiatalodott – mondta el Czétényi Balázs.

A most tizenöt fővel megalakult egyesület célja, hogy képviselje a keresztény értékrendet, amelyre egyre nagyobb igény mutatkozik Magyarországon. Az elnök szerint a keresztény gyökerek Európában már-már megszűntek létezni, de hazánkban is föllazultak, s ez ellen ideje hathatósabban föllépni, ám azt is hangsúlyozta, hogy az egyesület aktuálpolitikában nem szeretne részt venni.

Elsősorban kulturális és karitatív rendezvények szervezésével kívánunk foglalkozni – emelte ki Czétényi Balázs. Tervezünk egy előadássorozatot, amely meghívott vendégei között tisztelhetjük Szerencsés Károly történészt, egyetemi tanárt, Maróth Miklós Széchenyi-díjas akadémikust, orientalistát és Lentner Csaba közgazdászt. Az előadásokon izgalmas és aktuális témákat tervezünk érinteni, úgymint az Európába történő permanens muszlim bevándorlás, a magyar történelem múlt századi, ám máig ható sarkalatos eseményei, vagy épp az ország gazdasági helyzete, illetve további céljai.

A balatonfüredi katolikus, református és evangélikus egyházközösségek együttesen is kiállnak egyesületünk mellett, a karitatív tevékenységbe pedig keresztény értékrendet képviselő vállalkozókat szeretnénk bevonni. Ez az értékrend napjainkban egyre inkább védelemre szorul, elég, ha csak a nyugat-európai politikára tekintünk. Az egyházakkal karöltve igyekszünk munkánkat hatékonyabbá tenni, s természetesen szeretnénk, ha az egyesület minél szélesebb körben válhatna ismertté.  A helyzet, amelybe Európa, s vele együtt Magyarország akarva-akaratlanul is sodródott, feltétlenül indokolja ezt – zárta gondolatait Czétényi Balázs.

A Balatonfüredi Értelmiségiek Keresztény Egyesülete a Facebook közösségi portálon már elérhető, de a hamarosan elkészülő weboldalukon is szeretettel várják majd az érdeklődőket.

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Európai Polgár Díjban részesül a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Az Európai Parlament Európai Polgár Díjjal tünteti ki a Nagycsaládosok Országos Egyesületét (NOE), amely az …

Egy hozzászólás van

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    A kereszténység az európai kultúra alapja, a komcsik istentagadó propagandája pedig maga az ateista barbárság. A zsidó liberalizmus pedig a romboló ateizmus magja.Amen. Isten áldja a keresztény böcsületes magyart és szeretett székely testvéreinket midenütt a világon, valamint édes szülőhazánk Nagymagyarországot és népeit mindörökké.Amen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.