2021 március 2., kedd
Fotó: Polgár Portál

Keresztény fiatalok távolították el a CEU abortuszpárti installációját

Share

Fekete Péntek néven szervezett egy igencsak ízléstelen performanszot a CEU egyik munkatársa a Lengyel Nagykövetség elé, március 22. és 24-e között. A demonstráció célja az volt, hogy felszólaljanak a lengyelországi abortusztörvény szigorítása ellen. A résztvevők fémvállfákat és piros szalagokat aggattak a nagykövetség épülete előtti fákra. Szerencsére akadtak olyan keresztény magyar fiatalok, akik az éj leple alatt leszedték ezeket a szégyenteljes mementókat.

  • Mezőhegyi Gyula riportja

Az akció egyik szervezője a CEU munkatársa, Marianna Szczygielska volt, aki talán nem meglepő módon, a Gender Tudományok Tanszékén vendégoktató. Előzményeként a szervezők felhívták a résztvevők figyelmét arra, hogy a nagykövetség kerítésére nem helyezhetnek el vállfákat, ennek ellenére mégis teleaggatták azokat. Informátorunk szerint – aki a mellékelt képeket is eljuttatta nekünk – ugyanaz a keresztény fiatalokból álló csoport szedte össze a kiaggatott vállfákat, akikről korábban már írtunk a Kendő Világnapja kapcsán tett figyelemfelkeltő akciójukról.

Fotó: Polgár Portál

Lengyelországban az életvédő szervezetek kezdeményezésére tervezett törvényi szigorítást bíráló liberálisok több helyen szerveztek már demonstrációkat, ahol egyúttal a kormányt és a katolikus egyházat is támadó vélemények is elhangoztak. A demonstrációkkal természetesen egyből szolidaritást vállalt az Európai Baloldali Párt.

Az események háttere, hogy Lengyelországban nemrég benyújtottak egy törvénytervezetet, amely tovább szigorítaná a jelenleg hatályos abortusztörvényt, amelyet már eddig is sok kritika ért. A szigorított törvénytervezet csak abban az esetben engedélyezte volna az abortuszt, ha a terhesség az anya életét veszélyeztette volna. Az új törvényt, a liberális szervezetek ellenállása miatt, végül nem szavazta meg a lengyel parlament.

A magyar demonstráció érdekessége, hogy az esemény résztvevői és szervezői is külföldiek voltak. A főszervező sem magyar, hanem lengyel volt. Ennek ellenére az eseményt nem mulasztották el reklámozni a magyar feminista szervezetek. Az Amnesty International is megosztotta az eseményt a saját Facebook oldalán.

Érdekesség, hogy az elvileg egymástól teljesen független CEU és Amnesty International, milyen példamutatóan tud összezárni, ha egy keresztény és nemzeti kormány bírálására van lehetőségük.

Mint ismert, a “vállfa piros szalaggal” az illegális abortusz nemzetközi szimbólumává vált. Azok a nők, akik nem akarnak orvoshoz fordulni, a terhességet illegálisan, sok esetben egy fém vállfával szakítják meg. Sajnos vannak olyanok, akik A XXI. század egyik legkomplexebb és legnehezebb morális dilemmájára érvek helyett, inkább ízléstelen akciók révén szeretnék felhívni a figyelmet. Vagy inkább magukat megmutatni.

Ugyanezen “jogvédő szervezetek” egy hasonlóan „ízléses akció” keretein belül, tavaly március 15-én, Jézus fejével és egy abortusz utáni szétroncsolt magzat hatalmasra nagyított fényképével próbálták sokkolni az egybegyűlteket.

Fotó: Polgár Portál

Facebook-os visszajelzések alapján a tüntetők azt hitték, hogy a demonstráció kellékeit a Lengyel Nagykövetség munkatársai távolítottál el, de ez nem így történt. Önkéntes, keresztény, nemzeti érzelmű fiatalok tették. Ez az eset is jól mutatja, hogy a szélsőséges feminizmussal szemben még működik a magyar társadalom természetes immunitása.

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Kutatók Éjszakája, 2019

Idén, rendhagyó módon, a Kutatók Éjszakáján egy intézmény 3 helyszínét kerestük fel: az Óbudai Egyetem …

3 hozzászólás

  1. Megvénültem , de ennyi aljasságot , mint amit az utóbbi években hallok , régen nem tapasztaltam .
    TELJESEN MEGBOLYDULT A VILÁG ? Vállfával elkövetni abortuszt ? ” Találékonysára ” vall ! Kérdés , hogy hány életet követelt ez “művelet ” ? —A magzatot már nem is véve alapul .
    Miért nem hőzöngenek a saját hazájukban ezek szerencsétlen libsik ?

  2. Dávid Szaniszla

    Gratulálok azoknak, akik ezeket a piszkos, sátáni dolgokat eltávolították! Köszönet érte!

  3. Meg kell már végre Európát szabadítani ettől a liberálbolsevik, elmebeteg és parazita szeméttől !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.