2020 szeptember 24., csütörtök
Ez az október 23. sem fog eltelni zavarkeltés nélkül

Bajnai és Mesterházy nácivadász hívei provokációra készülnek

Share

Ez az október 23. sem fog eltelni zavarkeltés nélkülProvokációt szervez a Békementre a Nácivadász Brigantyk elnevezésű Facebook-közösség, amely korábbi bejegyzései alapján leginkább Bajnai Gordon és Mesterházy Attila propagandaanyagainak megosztásával, kerereszténygyűlölő grafikák gyűjtésével és általában a teljes magyar jobboldal lefasisztázásával foglalkozik – tudta meg a PolgárPortál. Régebbi felhívásaikból és a kapcsolódó oldalakból kitűnik, hogy a “birkamenetelést” szervező provokatőrök azonos körbe tartozhatnak a Soros György alapítványai, illetve Bajnai Gordon kampánycspata által támogatott székház- és egyetemfoglaló, Hallgató Hálózatos társasággal. Ugyanők szervezték az idén januári emlékezetes tüntetést a Fidesz Lendvay utcai székháza elé, amelyen Gyurcsány Ferenc “Én is cigány vagyok” feliratú táblával a nyakában jelent meg.

 

A Facebook-oldal tanúsága szerint még csak 17 ember jelentkezett az “eseményre”, hogy megzavarja a Békemenet Bem téri gyülekezőjét. Céljük a megosztás – írják kendőzetlenül és arra kérik híveiket, hogy “Birkamenet” feliratú és más “orbánellenes” táblákat is vigyenek magukkal.

 

Gyurcsány a HaHá-s "brigantyk" tüntetésénCsizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, a Békemenet egyik főszervezője erőtlen próbálkozásnak tartja az ilyen jellegű felhívásokat, de – utalva a Birkamenet feliratra – megjegyezte, hogy “avval nekik nincs gondjuk, ha a megkülönböztetés kedvéért táblákra írják a saját nevüket”. „Még nem értesültünk a provokációról, de azt gondolom, ha becsatlakozunk a hadakozásba, akkor azzal az ő ügyüket tápláljuk” – mondta a PolgárPortálnak. Korábban, a Békemenet sajtótájékoztatóján a CÖF elnöke ismertette, hogy a menet célja idén az ’56-os hősök előtti tisztelgés és egy hathatós fellépés a baloldal agresszivitása ellen.

 

A „Birkamenetelés” szervezői nem jelentették be rendezvényüket a hatóságnál, annak ellenére, hogy már napokkal ezelőtt kész útvonaltervet tettek közzé a Facebookon – tudta meg a Belügyminisztérium Sajtóosztályától a PestiSrácok.hu. A Békemenet ellentüntetésének kikiáltott demonstrációt a törvények értelmében 72 órával az esemény előtt be kellett volna jelenteni. A be nem jelentett tüntetés szabálysértésnek számít, szervezői ellen a rendőrség eljárást indíthat.

 

Az Együtt 2014 illetékese a PestiSrácok.hu-nak nyilatkozva elhatárolódott a provokációtól. Állításuk szerint annak szervezőivel nem állnak kapcsolatban. Mint ismert, szeptember 27-én kormányellenes tüntetést tartott a budapesti Clark Ádám téren a Bajnai Gordon pártjához tartozó Magyar Szolidaritás Mozgalom. Beszédet mondott Bajnai is, a tüntetés “házigazdája” pedig a rapper Dopeman  „szemétládának és pofátlannak” nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt. A demonstráció végén lelepleztek egy Orbán Viktort ábrázoló bronzszínű hungarocell szobrot, majd ezt aktivisták ledöntötték úgy, hogy a Sztálin-szobor egykori ledöntésére emlékeztető módon a csizmája a talapzaton maradt. Ezután a szobrot egyes tüntetők önkívületi állapotban összeszurkálták és darabokra tépték. Az Együtt 2014 egyébként A szabadság összeköt 1956/2013! összellenzéki megemlékezést hirdetett október 23-ra hivatalos programjának, amelyen többek közt részt vesz a Párbeszéd Magyarországért és a Magyar Szocialista Párt is.

 

Antiszemita bejegyzés a “Magyarországért Békemenet” közösségi oldalán

Így zsidóznak a Békemenet nevében

A PestiSrácok.hu arra is felhívta a figyelmet, hogy a provokációs felhívás mellett felfedeztek egy „Magyarországért Békemenet (Összetartozunk)” nevű oldalt, amely hemzseg a zsidózástól, antiszemita megjegyzésektől, karikatúráktól, kedvenc jelzőjeként pedig a „mocskos, sunyi őskomcsi, csaucseszku-féle megalomániás stadionépítőt” használja. A több, mint kétezer tagot számláló site igen megtévesztő. Csizmadia László a Békemenet szervezője visszaélésnek véli az ilyen jellegű akciókat. „Természetesen semmi közünk nincs ehhez az oldalhoz, ismeretlen számunkra. A Békemenet elhatárolódik az ilyen szintű szélsőségektől, tartózkodik a trágár megnyilvánulásoktól.” A kamuoldalra a Békemenet szervezőitől is szívesen nyúlnak le posztokat. Megtévesztő módon Bencsik András a Békemenetre buzdító felhívását is átvették, és a hozzászólásokban habzó szájjal ócsárolják a rendezvényt.

 

PolgárPortál-tudósítás

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Méregbe mártott LIBE-jelentés

Az a fő kérdés, hogy pénzért mindent meg lehet-e venni. Soros György azokat az embereket …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.