2018 szeptember 25., kedd
Fotó: Arindambanerjee/Shutterstock

A kereszténység ma a világ legüldözöttebb vallása

Share

A kereszténység ma a világ legüldözöttebb vallása – mondta a miniszterelnök köszöntőbeszédében a Nemzetközi Konferencia a Keresztényüldözésről – Válaszok keresése egy hosszú ideje elhallgatott válságra című konferencián.

Az európai keresztényüldözés szellemi természetű, kifinomult és rafinált módszerekkel dolgozik. Igazságtalan, diszkriminatív és fájdalmas, de elviselhető. Nem mérhető össze azzal az üldöztetéssel, mely brutális és fizikai, melyet Afrikában és a Közel-keleten szenvednek el a keresztények – fogalmazott a miniszterelnök a konferencián.

A magyaroknak számos alkalommal kellett már harcolni, hogy megmaradhassunk kereszténynek és magyarnak, hadakoztunk hazánk déli határai mentén, védve a keresztény európát, a XX. században a kommunista diktatúra keresztény üldözésének voltunk elszenvedői. Ezért számunkra a sors szívtelen és abszurd tréfája, hogy egy ostromlott közösség polgáraiként éljük az életünket – húzta alá. Egyetlen sokszínű és nagy közösség polgárai vagyunk, küldetésünk ennek őrzéséről és védelméről szól – fogalmazott Orbán Viktor.

Mint mondta: a felelősség azt követeli tőlünk, hogy kiszabadítsuk a dolgok mai folyásáról szóló beszédet a politikai korrektség és az emberi jogi szómágia béklyóiból, és nevén nevezzük a minket fenyegető veszélyeket.

Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőt mond a Válaszok keresése egy hosszú ideje elhallgatott válságra címmel rendezett kétnapos nemzetközi konferencián Budapesten 2017. október 12-én. A világ számos térségében tapasztalható keresztényüldözésről szóló konferenciát az Emberi Erőforrások Minisztériuma szervezte. MTI Fotó: Illyés Tibor

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Európa olyan bevándorláspolitikát erőltet, amely beengedi a veszélyes szélsőségeseket az unióba, Magyarország azonban azt vallja: nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol arra szükség van.

A kereszténység ma a világ legüldözöttebb vallása, 215 millió keresztény elszenvedi az üldöztetés valamilyen formáját. Irakban 2015-ben minden 5. percben megöltek egy keresztényt vallási meggyőződése miatt – tette hozzá.

Kiemelte: a fenyegető veszélyeket néven kell nevezni. Ma a minket fenyegető legnagyobb veszély a keresztény gyökereket megtagadó Európa közönyös, közömbös némasága – emelte ki.

Európa szellemi és politikai vezetőinek egy csoportja olyan kevert társadalmat akar létrehozni Európában, ami megváltoztatja kontinensünk etnikai arculatát és keresztény mivoltát.

Mi vállalunk kezdeményező szerepet

„Mi, magyarok azt akarjuk, hogy a szír, az iraki és a nigériai keresztények minél előbb visszatérhessenek arra a földre, ahol őseik már több száz év óta laktak”; ezt nevezzük magyar szolidaritásnak, (…) Hungary helps”– fogalmazott a miniszterelnök.

Közép-európai nép vagyunk; nem vagyunk sokan, befolyásunk, területünk, népességünk, hadseregünk nem jelentős, tudjuk, hol a helyünk a világ népeinek sorában. Vannak nálunk jóval nagyobbak, most mégis úgy alakult, hogy mi magyarok vállalunk kezdeményező szerepet – mondta a miniszterelnök.

Azt a döntést hozta a kormány, hogy ereje szerint segíti azon keresztény felebarátainkat, akiket üldöznek és Európán kívül élnek.

Azt a megoldást választottuk, hogy a segítséget közvetlenül az üldözött keresztények egyházaihoz juttatjuk el – fogalmazott Orbán Viktor.

hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Lélek Sándorné: Önéletrajz helyett (Hitvallás)

A város fölé érkező pirkadó hajnal arany köntösbe bújt az ébredő nappal. A szőke Tisza …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.