2020 január 24., péntek

Segítse adója 1%-ával a Magyar Légimentőket!

Share


Alapítványunk 2015. évben került bejegyzésre. Legfontosabb célunk a magyarországi légimentés tárgyi és infrastruktúrális feltételeinek javítása, valamint a légimentők képzésének támogatása. A Magyar Légimentő Nonprofit Kft. mentőhelikopterei 2006 óta hét légimentőbázisról kerülnek bevetésre (Budaörs, Miskolc, Debrecen, Szentes, Pécs, Sármellék, Balatonfüred) és vesznek részt mindennap a magyarországi sürgősségi betegellátásban.

Alapítványunk célja támogatást nyújtani a munkájuk színvonalának fejlesztéséhez, a munkakörülményeik javításához és a korszerűbb eszközök beszerzéséhez.

Ehhez kérjük az Ön segítségét!

Kérjük, segítse adója 1%-val

a Magyar Légimentőket!

         

Adószámunk: 18655973-1-05

Kampányfilmünk Csuja Imrével:

Kérünk oszd meg Facebook (szövegre kattintva átirányít) oldalunkat,
hívd meg ismerőseidet, hogy kedveljék, kövessék!

További információ e-mail-en vagy Facebook üzenetben:
legimentesert@gmail.com

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Nagy Ádám

Share

Esetleg más?

Kutatók Éjszakája, 2019

Idén, rendhagyó módon, a Kutatók Éjszakáján egy intézmény 3 helyszínét kerestük fel: az Óbudai Egyetem …

Egy hozzászólás van

  1. Helikopteres mentés

    Tisztelt Uraim! Önök megint fordítva ülnek a lovon. A helikopteres mentés résztvevőinek igyekezete tiszteletre méltó. A finanszírozást mért nem oldják meg, mondjuk a kötelező biztosítás óriás hasznából? Hiszen ügyfeleiket is ők állítják elő az autóbalesetek során. 2006. júliusától október elejéig voltam kórházban. A következő tapasztalataimat hallgassák meg: a stróke osztályon 25 magatehetetlen, pelenkás betegre jut egy ápolónő. A mozgásszervi rehabilitáción egy rokkanttá vált, izületi kopású és reumás acélgyártó nem kaphatott egy fájdalomcsillapítót, mert nem volt rá keret. A megyei kórházban szinte mindennap egyszer, hétvégén három-négy alkalommal hallottuk a helikopter közlekedését. A közúti balesetek áldozatait hozták. Végül a sebészeten az ablakból láthattam a le-felszálló helikoptert. Az ott töltött egy hét alatt három eset épp az én szobámba került. Első eset: epilepsziás beteg beiszik, alkonyatban kerékpárral indul haza, hanyatt esik, súlyos koponyatöréssel, helikopter szállítja. Második: alkoholista kerékpárral sötétben be akar menni munkahelyére, a kapu lánckorlátját nem látja, fejre esik, mint jancsiszög. Mentő Gyöngyösre, majd Hatvanba szállítja, végül hajnalban a Borsod megyei sebészetre szállítják helikopterrel. Harmadik: szesztestvér részegen, másfél mázsa cukrot szállít mustjába, gyorshajtás, kocsi felborul. Őt is helikopter hozza a kórházba. Tudom hogy ezek extrém példák, de van ilyen is és el kellene gondolkodni azon megéri –e ezen emberek megmentése a rá fordított pénzt, amikor az az ember aki 4o percenként másfél milliós értéket termelt (véletlen én is kohászati nyugdíjas vagyok) nem kap fájdalom csillapítót. Két nap múlva, alkohol elvonási tünetei miatt le kell kötözni, egész éjjel rázza a vaságyat, elkülönítőbe kell vinni. Kérdéseim: Az egészségügy mai anyagi helyzetében okvetlen szükséges-e, okos-e az ötvenötezer forint/percmentéssel ezekre, meg az ész nélkül száguldozó autósokra ennyit áldozni? Míg a munkában elkopott embereknek várólista jár, de gyógyszer nem jár. Háromszázötven forint/napétkezési norma járt, akkor, igaz ezt az óta emelték. Tudja, mindezt tudomásul is vennénk, ha nem tudnánk, hogy közben politikus uraink milliárdos csalásáról, lopásáról nem hallanánk mindennap. 12 éves irás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.