2019 március 23., szombat
Százéves a debreceni egyetemi könyvtár, amely 1997-től nemzeti gyűjtőkörű könyvtárként, az országrész szellemi központjaként működik. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Két pályázatot hirdet az Emmi nyilvános könyvtárak számára

Share

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pályázatot hirdet a Minősített könyvtár cím és Könyvtári Minőségi Díj elnyerésére.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint Minősített Könyvtár címre azok a nyilvános könyvtárak nyújthatnak be pályázatot, amelyek bevezették és több éve sikeresen alkalmazzák a minőségmenedzsment eszközrendszerét. A nyertes intézmények a címet 5 évig birtokolhatják – olvasható a kultúráért felelős államtitkárság közleményében.

A pályázati kiírás szerint a Minősített Könyvtár cím adományozásáról a kultúráért felelős miniszter dönt, a nyertes könyvtár díszoklevelet kap és pénzjutalomban részesül.

A Könyvtári Minőségi Díjat az a modellértékű szolgáltatásokat alkalmazó Minősített Könyvtár kaphatja meg, amely kiemelkedő, töretlen színvonalon valósít meg innovatív szolgáltatásokat – áll a közleményben.

Ebben az évben a pályázat elbírálásánál előnyt jelent, ha az egyik innovatív szolgáltatás illeszkedik a könyvtárhasználat és az olvasáskultúra fejlesztéséhez, vagy ha a könyvtár a Család évéhez köthető programokat valósít meg – írják. A díjat évente legfeljebb két könyvtár nyerheti el. A Könyvtári Minőségi Díjat elnyert könyvtár a miniszter által adományozott díszoklevelet kap, továbbá 2 millió forint pénzjutalomban részesül.

A sikeresen pályázó könyvtárak a címeket és a díjat az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából vehetik át. A pályázati adatlap benyújtásának határideje mindkét felhívás esetében 2018. május 18. A részletes pályázati kiírás és a jelentkezési adatlap a kormányzati holnapon érhető el.

MTI

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Országismereti és műfordítói táborba várják a jelentkezőket Lakitelken

Műfordítói és országismereti táborokat hirdet a Lakitelek Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.