2018 április 22., vasárnap
A kép illlusztráció: www.acs.org

Kiemelkedő magyar eredmény a Nemzetközi Kémiai Diákolimpián

Share

Négy ezüstérmet szerzett a magyar csapat a szombaton zárult Nemzetközi Kémiai Diákolimpián – közölte Magyarfalvi Gábor csapatvezető.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Kémiai Intézetének adjunktusa közleményében azt írta: a július 6. és 15. között, Thaiföldön megrendezett 49. kémiai diákolimpián 76 nemzet 297 diákja vett részt. A magyar csapat a 10. helyet szerezte meg az országok nem hivatalos rangsorában, ezzel az európai országok között az egyik legjobb eredményt érte el. A diákokat az ELTE Kémiai Intézete választotta ki, és készítette fel az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával – tette hozzá.

A csapat tagjai voltak: Sajgó Mátyás (Földes Ferenc Gimnázium, Miskolc), Turi Soma (ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium), Kalapos Péter (ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium) és Botlik Bence Béla (ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium).

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Magához tért Hillary Clinton – Mindenkit beperelt a Demokrata Párt

Az amerikai Demokrata Párt beperelte az orosz kormányt, Donald Trump elnökválasztási kampánycsapatát és a WikiLeaks …

2 hozzászólás

  1. Dávid Szaniszla

    Szívemből gratulálok a fiataloknak ehhez a szép eredményhez. Csak így tovább! Isten segítse őket a további tanulmányaik során!

  2. Dékány Ilona

    FIATALOK! Öröm számomra , hogy jó hírét viszitek Hazánknak a világba ! Köszönjük meg a szüleiteknek , tanáraitoknak , hogy elindítottak egy jó úton ! Nektek pedig gratulálok , további szép életpályát kívánok ! / ” Csak” 40 évig törekedtem arra , hogy a tehetség ne vesszen el !/

    Még annyit : Megmutattátok a ” károgóknak ” , hogy nincs is olyan tragikus baj az oktatásban ! Ugyanis , ha igazi tanerő oktatja—neveli a tehetséges–szorgalmas fiatalokat , akkor van eredmény ! Á M E N !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.