2018 április 22., vasárnap

Kiemelten segíti a kormány a családalapítás előtt állókat

Share

A kormány kiemelten segíti a családalapítás előtt álló fiatalokat is – mondta a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szombaton egy budapesti játszótéren tartott sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin a kormany.hu-n közreadott videófelvétel szerint úgy fogalmazott, azok a fiatalokat, akik meghozták a családalapítás komoly döntését, számíthatnak a kormány támogatására, és ne legyen anyagi akadálya a gyermekvállalásnak.

Az államtitkár a kormányzati segítség közül kiemelte azt, hogy munkát adnak a fiataloknak, hiszen “soha nem látott mélyponton van a munkanélküliség, és ez igaz az ifjúsági munkanélküliségre is. 2018 a családok éve lesz, ami még több támogatást jelent – hangsúlyozta Novák Katalin.

Az intézkedések közül kiemelte, hogy gyermekvállalás esetén jövő januártól lehetőség nyílik a diákhitel felfüggesztésére és elengedésére. A jelenlegihez képest duplájára emelik a hallgatói gyed (gyermekgondozási díj) igénybevételének időtartamát.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Magához tért Hillary Clinton – Mindenkit beperelt a Demokrata Párt

Az amerikai Demokrata Párt beperelte az orosz kormányt, Donald Trump elnökválasztási kampánycsapatát és a WikiLeaks …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    Novák Katalin államtitkár asszonynak —szeretném , ha továbbítanák ! Miközben igaz szívvel helyeslem , hogy minden intézkedésükkel a gyermekvállalást próbálja a kormány segíteni : Jobban kellene segítségére lenni azoknak a családoknak , akik eleve nagycsaládban élnek ! Írtam már erről , de úgy tűnik , hogy a kukában landolt . Sokan vannak a minisztériumban , talán lehetőség lenne arra , hogy valakit menesztenének Berettyóújfaluba ahol a család IGAZ NAGYCSALÁD , hisz’ 15 élő gyermeket nevelnek nagyon gondosan a szülők ! Építkeznek , —ugyanis ” kinőtték” a lakásukat , tehát bővítésbe fogtak . Nagy szükségük lenne arra a bizonyos vissza nem térítendő állami támogatásra !!!!DE : Az eddigi rendelkezés szerint nem kaphatják meg ! Számomra ez érthetetlen ! / Nem bagóra , vagy italra kellene a pénz , hanem , hogy lakhatóvá tegyék a házukat // SÜRGŐS SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉG!!! — A víztorony szomszédságában élnek !—KÖSZÖNÖM , HOGY SEGÍTENEK !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.