2020 május 30., szombat
Kiszelly Zoltán politológus - hirado.hu

Kiszelly: a kis országok érdekei nem jelennek meg a rendszerben

Share

A Századvég elemzője szerint Brüsszel az unión belül a gazdasági folyamatokat is egységesen akarja szabályozni, de a kis országok érdeke nem jelenhet majd meg.

Kiszelly Zoltán politológus az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában elmondta, mivel az unióban a közös fizető eszköz az euró, Brüsszel egységes gazdaságot akar mögé, ezért egységesen akarja szabályozni is ezt a területet, és nem szeretné, ha az országok között adóverseny lenne. A globalizációt nem lehet feltartóztatni, de ami rossz benne, azt enyhíteni kell – mondta. Az Európai Unión belül Brüsszel képviseli leginkább a globalizációs politikát.

Megjegyezte, hogy ennek keretében Brüsszel egységes energiapiacot is szeretne, amely a nagy cégeknek jó, amelyek le tudják fedni szolgáltatásukkal a teljes piacot. Ez ellen küzd Magyarország, és több kisebb ország és vállalat is.

Hozzátette:a magyarok a KGST-ben már megtapasztalták, hogy egységes rendszerben mindig a központ jár jól, a kis országok érdekei nem jelennek meg a rendszerben.

forrás: M1 – Ma reggel / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Egy hozzászólás van

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Brüsszel dirigálni akar! Az EU nem USA! Orbánnak van itt igaza, mint mindenben.Éljen a független, szabad Magyarország, amen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.