2018 november 14., szerda
Fotó: Kárpátaljai Magyar Labdarúgó Válogatott Egyesület/FB

Kitiltják Ukrajnából a focivilágbajnok csapat magyar tagjait

Share

Kárpátalja csapatának magyar állampolgárságú szervezőit és játékosait kitiltották Ukrajna területéről. A FIFA által el nem ismert államok világbajnokságát, azaz a Conifa-vébét megnyert csapat ukrán állampolgárságú tagjait pedig megfoszthatják sportigazolásuktól – írja a csakfoci.hu.

Ukrajnában vizsgálatot indítottak a Conifa-világbajnok kárpátaljai válogatott ellen, sőt, még terrorizmussal is megvádolták a csapat tagjait.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat végül brutálisan kemény döntést hozott, a válogatott magyar állampolgárságú tagjait kitiltották Ukrajnából — írja a csakfoci.hu.

Ez azért is érdekes, mert a játékosok zöme amúgy is magyar csapatokban focizik, Magyarországon él. A csapat ukrán (ruszin) tagjait pedig megfosztják sportigazolásuktól, nem focizhatnak többé Ukrajnában. Igaz, egyetlen kárpátaljai válogatott sem futballozik Ukrajnában…

Az együttes talán legismertebb tagja a kilencszeres magyar válogatott Sándor György, aki a Videotonban és az Újpestben is megfordult pályafutása során.

Mint arról korábban beszámoltunk, az ukrán sportminiszter, Ihor Zhdanov szeparatista cselekedetek miatt eljárást kezdeményezett a kárpátaljai csapattal szemben.

– Ki kell hallgatni a csapat játékosait, valamint meg kell vizsgálni a “kárpátiak” megbízott szervezőinek a cselekedeteit Ukrajna területi integritásának megsértése miatt, valamint megvizsgálni, hogy köthetőek-e terrorista, valamint szeparatista csoportokhoz – jelentette ki akkor a miniszter.

A mostani súlyos döntés ennek a következménye.

Forrás: csakfoci.hu

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Résztvevők vonulnak a Székelyek nagy menetelésén Kovászna megyében, Réty és Szentivánlaborfalva között 2013. október 27-én. A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) kezdeményezésére két háromszéki falu, a Bereck és Kökös közötti 55 kilométeres útszakaszon százezres összefüggő menetoszloppal tiltakoznak Románia tervezett közigazgatási átalakítása ellen, és egyúttal Székelyföld területi autonómiáját is követelik. MTI Fotó: Beliczay László

Centenáriumi székely nagygyűlés készül

Centenáriumi székely nagygyűlésre hívja november 18-án 13 órára Sepsiszentgyörgy főterére a székelyeket és a velük …

Egy hozzászólás van

  1. Az ukránok megbolondultak ? A szomszédaikkal akarnak “háborúzni ” ? Micsoda ellenséges népség ? Nekünk elég volt eddig /?/ a románokkal birkózni ! Ezentúl az ukránokkal is birkózni kell ?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.