2017 szeptember 20., szerda
Fotó: foter.ro

Kitűzték Erdély történelmi zászlaját

Share

Kitűzte Erdély történelmi zászlaját csütörtökön nagyváradi irodájának erkélyére Tőkés László EP-képviselő, aki szerint ez a szimbólum a sokféleséget jelképezi.

A politikus sajtóirodája által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a zászlót a déli harangszó felhangzásakor tűzték ki a már ott levő magyar és román forradalmi zászlók, valamint az uniós, a székely és a partiumi lobogók mellé.

Tőkés – aki az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsnak is elnöke – kifejtette: a zászlók a demokrácia, a szabadság és az egység üzenetét közvetítik, a magyarok és a románok, a székelyek és a partiumiak összetartozását, illetve egyedi és közös, sajátos és egyetemes identitásukat, értékeiket hivatottak megjeleníteni. Az Erdély-zászló a sokféleséget hivatott hirdetni az egységben és az egységet a sokféleségben – tette hozzá Tőkés László.

Rámutatott: a zászló a regionális identitás erős kifejezője, akárcsak a székely és a partiumi lobogó. Aláhúzta, az Erdély-zászló nem elválasztja az erdélyi népeket, hanem a transzszilván önazonosság jegyében képviseli őket.

Megállapította: összehangolt támadás zajlik a különféle identitások ellen, és a migrációs nyomás ennek a fegyverneme. Kolozsváron a március 15-i ünnepségen a román csendőrség Erdély-zászlót vivő ünneplőket emelt ki a tömegből, miután nem voltak hajlandók eleget tenni annak a kérésnek, hogy vonják be a zászlót, vagy távozzanak a tömegből.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Közadakozásból építenék újra az erdélyi Bözödújfalu vízzel elárasztott és összeomlott katolikus templomát

Közadakozásból építenék újra az erdélyi Bözödújfalu vízzel elárasztott és három évvel ezelőtt összeomlott katolikus templomát. …

Egy hozzászólás van

  1. scheffer oszkát

    a jobb oldali reklámot miért nem lehet eltüntetni…? már reklámhegyén reklám..!!nem gondolják azok akik ezt a förmrdvényeket csinálják ,hogy mennyire elegünk van belőle…..ha már ennyire reklámosok ,hát nyissanak egy külön reklám adót és ott azt adnak amit akarnak…ez már valóban a pofátlanság teteje…ha nem teszik átláthatóvá ezt a lapot akkor ez volt az utólsó ,hogy ide látogattam…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.