2018 május 23., szerda
Fotó: foter.ro

Kitűzték Erdély történelmi zászlaját

Share

Kitűzte Erdély történelmi zászlaját csütörtökön nagyváradi irodájának erkélyére Tőkés László EP-képviselő, aki szerint ez a szimbólum a sokféleséget jelképezi.

A politikus sajtóirodája által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a zászlót a déli harangszó felhangzásakor tűzték ki a már ott levő magyar és román forradalmi zászlók, valamint az uniós, a székely és a partiumi lobogók mellé.

Tőkés – aki az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsnak is elnöke – kifejtette: a zászlók a demokrácia, a szabadság és az egység üzenetét közvetítik, a magyarok és a románok, a székelyek és a partiumiak összetartozását, illetve egyedi és közös, sajátos és egyetemes identitásukat, értékeiket hivatottak megjeleníteni. Az Erdély-zászló a sokféleséget hivatott hirdetni az egységben és az egységet a sokféleségben – tette hozzá Tőkés László.

Rámutatott: a zászló a regionális identitás erős kifejezője, akárcsak a székely és a partiumi lobogó. Aláhúzta, az Erdély-zászló nem elválasztja az erdélyi népeket, hanem a transzszilván önazonosság jegyében képviseli őket.

Megállapította: összehangolt támadás zajlik a különféle identitások ellen, és a migrációs nyomás ennek a fegyverneme. Kolozsváron a március 15-i ünnepségen a román csendőrség Erdély-zászlót vivő ünneplőket emelt ki a tömegből, miután nem voltak hajlandók eleget tenni annak a kérésnek, hogy vonják be a zászlót, vagy távozzanak a tömegből.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Csíksomlyói Babba Mária

Szűz Mária, nálad béke van. Nem látni jöttem barokkos szobrod rikító színeit, nem jöttem, hogy …

Egy hozzászólás van

  1. scheffer oszkát

    a jobb oldali reklámot miért nem lehet eltüntetni…? már reklámhegyén reklám..!!nem gondolják azok akik ezt a förmrdvényeket csinálják ,hogy mennyire elegünk van belőle…..ha már ennyire reklámosok ,hát nyissanak egy külön reklám adót és ott azt adnak amit akarnak…ez már valóban a pofátlanság teteje…ha nem teszik átláthatóvá ezt a lapot akkor ez volt az utólsó ,hogy ide látogattam…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.