2019 január 23., szerda
Hernádi Gyula (MTI Fotó: Németh György)

Kizárta az MSZP hódmezővásárhelyi polgármester-jelöltjét

Share

Hernádi Gyula függetlenként, ugyanakkor a párt által támogatott jelölt ellenében indult az időközi polgármester-választáson – közölte a párt helyi szervezete szombaton az MTI-t.

A közlemény szerint Hernádi Gyula kizárásáról az MSZP alapszabálya alapján döntöttek: e szerint a tagsági viszony megszűnik, ha valaki egy választáson a párt által állított vagy támogatott jelölttel szemben önkényesen más szervezet jelöltjeként vagy függetlenként indul. Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni. A február 25-i voksoláson a Fidesz és a KDNP jelöltjeként Hegedűs Zoltán jelenlegi alpolgármester, független jelöltként pedig Hernádi Gyula orvos és Márki-Zay Péter közgazdász indul.

Az ellenzéki pártok – köztük az MSZP is – azt kérték szimpatizánsaiktól, hogy Márki-Zay Pétert támogassák a választáson. Bemutatkozó sajtótájékoztatóján a jelölt azt mondta, indulásának szigorú feltétele volt, hogy más jelöltet ne indítsanak ellene az ellenzéki pártok. A magát konzervatív, keresztény embernek valló közgazdász a legfontosabb feladatnak Hódmezővásárhelyen a munkahelyteremtést nevezte.

Hernádi Gyula az MTI-nek indulását azzal indokolta: egy megyei jogú városban tarthatatlan, hogy a baloldalnak ne legyen jelöltje. A felmérések szerint a hódmezővásárhelyiek harmada baloldali elkötelezettségű – hangsúlyozta. Hozzátette: sokáig várt a döntéssel, de úgy gondolja, nem lehet cserbenhagyni ezeket a szavazókat. Hernádi Gyula 2002-től 2010-ig képviselőként dolgozott a hódmezővásárhelyi közgyűlésben. A 2002-es önkormányzati választásokon az MSZP, az SZDSZ, a Centrum, a Munkáspárt és egy civil szervezet, majd 2006-ban az MSZP és egy civil szervezet jelöltjeként indult a polgármesteri posztért.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

A puszták éneke – Vízkereszt

Gyermekként még azt gondoltam, hogy e a napon egymást keresztezi két vízsugár: nem fogta fel …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    Nagy szégyen lenne , ha az ellenfelek átvennék a polgármesteri posztot ! Lázár jános rengeteg tevékenységét egyből tönkretennék . Bár minden elképzelhető , de HAJRÁ Hegedűs Zoltán ! A rengeteg állami támogatás nehogy már a csip –csupok kezébe kerüljön !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.