2021 április 16., péntek
Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere / Forrás: szekesfehervar.hu

Ködszurkáló: Inkább a farkasok dala

Share

Íme, itt van a brüsszeli soros-emberfaj legújabb sárkányfog-veteménye – Székesfehérvár királyi város benevezett az „Európa Kulturális Főváros 2023” projektbe, majd kihullott a rostán, mert a várost prezentáló kisfilmjüket a nemzetközi szigorúan független és semleges szakértő brigád elutasította.

Az indok a következő volt:

A Tele Élettel kisfilm “a fehér, keresztény Európa propagandafilmje… túl sok benne a boldog fehér ember és a kereszt, migránsok pedig egyáltalán nem szerepelnek…”

És nem mellesleg:

… mindenki az utcán táncol.

Erről értesülvén nyomban hangot is adtam véleményemnek pár keresetlen szóval az arcképcsarnokom falán, érdekes, a cenzor még nem tiltotta le, nyilván az algoritmus nem tudja azonosítani a magyar szitokszótár elemeit – ez az egy szerencséjük.

Szegény Cser-Palkovics polgármester úr minden erejét és intelligenciáját összeszedve, igazán úri hangnemben tájékoztatta minderről a sajtó megjelent képviselőit, minden elismerésem, én a helyében ma már valószínűleg nem lennék polgármester.

Szerény véleményem, ámde annál mélyebb meggyőződésem: most azon nyomban vissza kellene vonni az összes pályázatot.

Indokaim a következők:

1/  amit ez a retardált eu-s adminisztráció kulturális értékeknek tart, az az ép elméjét még őrző magyaroknak nem az.  Mi – a saját országunkban – ragaszkodunk keresztény kulturális gyökereinkhez, jogot tartunk templomainkra keresztekkel, mert mindezeknek védelmében elég sok ősünk áldozta életét történelmünk során. Mi ezt még tanuljuk az iskolában és kötelező olvasmányokban tesszük szívünk-lelkünk részévé. S mivel mi még nemzet vagyunk, nekünk ez nemzeti minimum.

2/  szerintük túl sok a fehér ember a filmben, de hát, könyörgöm,  mit akarnak látni? Ezen a vidéken több ezer éve mi vagyunk az őshonos faj. Talán cseréljük le, netán irtsuk ki magunkat, mert ez nekik nem tetszik, mivel nem megfelelő a bőrszínarány? Lehet, hogyha az európai fehér ember kiirtására alkalmatos gázkamrák  létesítésére  adunk be kulturális pályázatot, akkor az tuti nyerő? Esetleg jó előre hantoljuk ki temetőinket is, mert sírjainkat majd átkutatják, a túl sok fehér hulla meg amúgy is szennyezi a talajt?

3/ túl sok a boldog, táncoló ember… Nem sírtunk mi már eleget? Nem bűnhődte meg már e nép? Jobb lenne észak-afrikainak kinéző plüssmacik sorozatgyártására beadni pályázatot, hogy legyen kellő mennyiségű totem-állatka a terrortámadások véres helyszínein, a brüsszeli elit számára még épp elfogadható píszí gyásznyilatkozatok kíséretében?

Ők volnának a „kulturális” elit? Nekik kellene megfelelnünk?

Tudom, lehetne számos jó program, növekedne a turisták/vendégéjszakák száma és ezzel együtt a városok bevétele, s talán még egy röpke pillanatra  megjegyeznék az egzotikus magyar város nevét is.

De ilyen áron?

Mi történne, ha az egészet a képükbe vágnánk? Köszönjük, nem kell, köszönjük, de a ti kulturális értékeitek népszerűsítésébe nem óhajtunk beledögleni, és különben is, nekünk Dobó mást mondott a Bebek-bástyán, és évszázadok óta ehhez tartjuk magunkat?

Tényleg.

Mi lenne ha egyszer végre közösen elénekelnénk nekik A farkasok dalát?

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Ködszurkáló

Legfrissebb bejegyzések Ködszurkáló (összes bejegyzés)

Share

Esetleg más?

Kutatók Éjszakája, 2019

Idén, rendhagyó módon, a Kutatók Éjszakáján egy intézmény 3 helyszínét kerestük fel: az Óbudai Egyetem …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.